MISA

U Rijeci svečano obilježen Dan policije i blagdan Sv. Mihovila

Uz odavanje počasti služena i sveta misa za poginule policijske službenike i branitelje iz Domovinskog rata, a druženjem s građanima i predstavljena policijska oprema, vozila, kao i pokazno-taktičke vježbe.

U sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske danas je svečano obilježen Dan policije i blagdan njezinog zaštitnika Sv. Mihovila. Svečanost je započela polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja poginulim policijskim  službenicima. Uz predstavnike Policijske uprave na čelu sa zamjenikom načelnika Policijske uprave Hari Brnadom, svečanosti su se pridružili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatim specijalne policije te ostali djelatnici Policijske uprave.

Tim povodom je za poginule policijske službenike i sve branitelje iz Domovinskog rata, služena sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci koju je predvodio policijski kapelan Pavao Mokri. Uz čestitke za Dan policije, velečasni Mokri se zahvalio svim policijskim službenicima na predanom djelovanju u ostvarenju mira i sigurnosti kako u domovini, tako i u svijetu. Zaželio je pritom i da im njihov zaštitnik sveti Mihovil bude zagovornik i pomoćnik na tom putu činjenja dobra za svakog čovjeka.

Predstavljena policijska oprema, vozila i pokazno-taktičke vježbe

Obilježavanje se nastavilo uz druženje s građanima, uzvanicima i suradnicima na Gatu Karoline Riječke gdje je predstavljena policijska oprema i vozila koja se koriste u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Osim policijskog broda, građani su imali priliku vidjeti i razgledati vozilo specijalne policije za posebne namjene, policijski motor, ali i opremu Protueksplozijskog odjela s vozilom, balističku opremu i opremu interventne policije s naoružanjem, a na info-punktu su imali priliku upoznati se i s više preventivnih aktivnosti.

U programu su sudjelovali policijski službenici temeljne policije koji su vježbom pokazali postupanja policije prilikom primjene policijskih ovlasti. Pripadnici interventne policije su pak demonstrirali korištenje višenamjenske palice tonfa, odnosno program udarci i blokade te zahvati za privođenje, a koje koriste najčešće prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira ili hvatanja počinitelja. Na kraju vježbe prikazana je i obrana od više napadača, uz korištenje cjelokupne opreme i palice tonfa te naoružanja.

Cjelokupan program proveden je uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, a ove godine su se policijskim službenicima u obilježavanju pridružili i njihovi suradnici- pripadnici JVP Rijeka. Oni su uz vatrogasno vozilo i opremu predstavili dron kojim se koriste u zajedničkim akcijama policije i vatrogasaca prilikom potraga, pretraga terena i drugih sličnih aktivnosti. Program su uz uzvanike pratili zainteresirani građani, školska djeca te predstavnici medija.

I.B.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari