ZAPALJENE 32 BAKLJE

U Rijeci svečanom akademijom i povorskom sjećanja obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U organizaciji Zajednice udruga Domovinskog rata iz Primorsko-goranske županije, Prve hrvatske sušačke gimnazije i navijačke skupine „Armada“ održan je prigodan program obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Program je započeo Svečanom akademijom u Prvoj hrvatskoj sušačkoj gimnaziji kojoj su među ostalim prisustvovali i zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski i zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić.

Zamjenik Palčevski istaknuo je kako se obilježavanjem ovih dana prisjećamo svih žrtava Domovinskog rata. „Kako se njihova žrtva ne bi nikada zaboravila, potrebno je kontinuirano se podsjećati, iz toga učiti i progovarati jasne poruke mira, tolerancije i suživota“, rekao je Palčevski.

Marina Medarić pozdravila je u ime Primorsko-goranske županije i istaknula kako se ovih dana prisjećamo svih hrabrih ljudi koji su se u teškim vremenima borili za našu slobodu. “Sjećamo se onih koji su svoje živote utkali u temelje naše države. Naših Riječana, otočana i svih branitelja koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Danas je naša dužnost govoriti o tome mladima kako bi i oni shvatili koliko je borba za slobodu bila skupocjena”, poručila je Medarić.

U programu održanom u gimnaziji sudjelovali su i učenici i profesori škole dok su brigadir Sandi Knežević i pukovnik Ivica Barač sa Hrvatskog vojnog učilišta „Franjo Tuđman“ održali predavanje „Obrana Vukovara i Škabrnje i njihov značaj u kontekstu Domovinskog rata“.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Nakon završetka akademije ispred škole je formirana Povorka sjećanja koja je krenula prema Mostu branitelja. Istovremeno je prema mostu krenula i druga povorka, iz Vukovarske ulice.

Na Mostu branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a u znak sjećanja pripadnici navijačke skupine Armada zapalili su 32 baklje.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari