SVI SRETNI I ZADOVOLJNI

Video | U Rijeci vrlo uspješna sezona! Nagrađeni su i turisti i radnici. Raif Bašić: ‘Konobarim 30 godina. Ne bih radio ništa drugo’

Turisti su sretni, a sretni su i radnici! Rijeka iza sebe ima uspješnu ljetnu sezonu, a danas su zbog Svjetskog dana turizma, gosti počašćeni vožnjom na brodu. S druge strane, slave i radnici, koji su nagrađeni za najbolje od najboljih

Svjetski je dan turizma, a Hrvatska ima razloga za slavlje! Ove godine posjetilo ju je 18 i pol milijuna turista, a to je čak osam posto više no lani. U odličnoj posezoni danas su nagrađeni i turisti, ali i radnici koji su im tijekom cijele godine na usluzi.

Stotinu turista i dalje uživa u suncu, moru i besplatnoj vožnji brodom. To im je dar za Svjetski dan turizma, donosi RTL Danas.hr.

“Sviđa mi se… Najbolji odmor dosad, predivno je. Sviđaju mi se obala, more, ljudi, naravno, hrana, sve. Čudesno je”, kaže Jenny Newman iz Kanade.

Turisti kažu da Hrvatska u usporedbi s drugim zemljama ima mnoge prednosti.

U usporedbi sa Španjolskom, Hrvatska je stvarno lijepa, smirujuća i opuštajuća”, ističe Thabily Mojo iz Velike Britanije.

Vlasnik broda sa staklenim dnom koji danas časti sve putnike, poslom u Crikvenici je prezadovoljan!

“Što se tiče same sezone, mislim da je bila odlična”, komentira zapovjednik turističkog broda, Mario Bošnjak.

Ono što je još važnije, u istom ritmu nastavlja se i u posezoni.

“Posebno veseli činjenica da upravo u ovo doba, u devetom mjesecu imamo odlične brojke, da imamo nekih 11 posto više nego lani”, napominje direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice, Marijana Biondić.

Toliko je otprilike rujan u cijeloj zemlji uspješniji od lanjskoga, a 260 tisuća turista i sada kod nas uživa na odmoru.

“Fantastično je”, kaže turistkinja.

Da bi sve bilo fantastično zaslužni su ljudi. U svakom kutku Hrvatske tisuće ih je dalo svoj obol sezoni. Najbolji među njima s riječkog područja danas su nagrađeni Riječkom trešnjom!

“Mora postojati određena ljubav prema tom poslu da bi ga se moglo raditi dobro, malo empatičnosti prema ljudima”, ističe nagrađeni recepcioner Dalibor Božić.

“Tajna je dočekati turista, gosta, ljubaznošću, srčanošću i ispratiti osmijehom”, otkriva nam nagrađena prodavačica Suzana Smokvina Ivaniš.

Nagrađeni konobar Raif Bašić kaže da posao ne bi mijenjao, piše RTL Danas.hr.

“Treba voljeti svoj posao i biti ljubazan. Važan je odnos s gostima. U ovom sam poslu 30-ak godina. Nikada ne bih ništa drugačije!”

Svi su oni pomogli Rijeci da već u rujnu prebaci lanjski turistički rezultat i baš svi nagrađeni kažu da se mogu napraviti čuda s onime što svatko od nas ima: lijepu riječ i osmijeh!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari