PONTONSKA DIZALICA

U riječkoj luci traje premještanje betonskih blokova za sidrenje megajahti!

Pontonska dizalica Dobra, u vlasništvu Jadranskog pomorskog servisa (JPS), trenutno je angažirana na premještanju masivnih betonskih blokova unutar riječke luke. Ovi blokovi imaju ključnu ulogu – bit će korišteni kao sidrišta za megajahte između Adamićevog gata i gata Karoline Riječke.

Ovaj projekt predstavlja značajan korak u modernizaciji riječke luke, koja se polako ali sigurno prilagođava potrebama suvremenog pomorskog prometa i jača svoju poziciju kao važno odredište za luksuzne jahte. Izgradnja novih sidrišta omogućit će luci primanje većih plovila, što će dodatno doprinijeti turističkoj ponudi grada.

Posebnu pažnju privlači upravo pontonska dizalica Dobra, koja, unatoč svojoj dugoj povijesti, i dalje igra ključnu ulogu u ovakvim radovima. Ova dizalica, izgrađena daleke 1957. godine, pravi je tehnički dragulj. Iako je prošlo gotovo sedam desetljeća od njezina puštanja u pogon, dizalica je temeljito održavana i modernizirana, te uspješno obavlja teške zadatke u lukama diljem Jadrana.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari