U riječkom Centru tehničke kulture uskoro besplatne interaktivne radionice matematike

Foto: Ilustracija (CTK)

Nakon interaktivne radionice Kemije, u riječkom CTK-u kreće ciklus od tri radionice matematike – Matematička vožnja koju organizira Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka

Prvi ciklus od tri radionice će biti srijedom od 17:30 do 18:30 sati, počevši od 26. veljače, a namijenjena je učenicima od 4. do 8. razreda.

Foto: Jacqueline Macou/ Pixabay

Prva je radionica planirana za 26. veljače od 17:00 do 18:30 sati kada će sudionici imati priliku sudjelovati u matematičkoj potrazi za tajnom koja, između ostalog, uključuje kretanje mBot autićem po labirintu.

Druga radionica je 4. ožujka od 17 do 18:30 i na njoj će polaznici samostalno izrađivati labirint. 

Treća radionica je 11. ožujka od 17:30 do 18:00 sati dok će u trećoj radionici izraditi program za mBot autić kojim se on kreće po izrađenom labirintu.

Sve radionice održavaju se na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci (Zgrada sveučilišnih odjela u Kampusu, Radmile Matejčić 2). 

Radionice se ne naplaćuju, ali potrebna je prijava do 24. veljače 2020. godine na našoj web stranici www.ctk-rijeka.hr.

Radionica se provodi kao dio projekta Budi++ koji financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja,  Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Zaklada Hrvatska za djecu, HBOR i INA.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari