BORBA S KORONAVIRUSOM

Opatijska Thalassotherapia postala sekundarni Covid-centar; Osigurani dodatni bolesnički kreveti

Foto: Riportal

Posljednjih desetak dana Primorsko-goranska županija bilježi porast oboljelih, a kako raste broj oboljelih, raste i broj hospitaliziranih, zbog čega je KBC Rijeka pod sve većim pritiskom. U riječkom Covid-centru raspoloživo je oko 250 kreveta, a do jučer ih je bilo zauzeto 197.

“Koliko je to velik broj hospitaliziranih govori podatak da smo u prošlom valu korone maksimalno imali 164 pacijenta. Trenutačno je u jedinici intenzivne skrbi 29 teških pacijenata, od kojih je 18 na respiratoru. S obzirom na to da je naš maksimalni kapacitet 250 kreveta, osigurali smo i sekundarni centar u Talasoterapiji u Opatiji, odnosno dodatne krevete”, rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka, prof. dr. Alen Ružić.

”Zahvaljujući dobroj suradnji KBC-a i Thalassotherapije dogovorili smo i osigurali odličnu zdravstvenu zaštitu za naše pacijente. Koliko god nam je teško, pokazali smo da zajedničkim snagama i znanjem možemo učiniti puno i tako treba nastaviti dalje”, kazao je Ružić.

Dodao je i kako je u zadnjih desetak dana prosječna dob pacijenata u riječkoj bolnici oko 60, što je znatno niže nego li u prethodnom valu hospitalizacija. Smrtnost u KBC-u Rijeka je podjednaka kao i u drugim sveučilišnim europskim centrima, troje do četvero umrlih dnevno.

”Thallassotherapia je osigurala 34 postelje koje su potpuno opremljene; O bolesnicima će skrbiti tim od 4 liječnika koji rade u smjenama od 12 sati”, kazao je dr. Viktor Peršić, ravnatelj opatijske Thallassotherapije

Više u videu:

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari