7. LIPNJA KREĆU UPISI

U riječkom Domu mladih i ovoga ljeta niz kreativnih i zabavnih radionica za djecu i mlade

Ilustracija

U ponedjeljak, 7. lipnja kreću upisi u kreativne i zabavne radionice koje tijekom ljetnih školskih praznika organizira Dom mladih Rijeka

U sklopu programa “Razigrano ljeto u Domu mladih”, ustanova Grada Rijeke za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih i ove godine, po završetku školske godine, od 21. lipnja do 9. srpnja 2021. organizira različite radionice i tečajevi.

Osnovnoškolci će tako imati priliku sudjelovati u STEM radionicama informatike, robotike, 3D printanja i modeliranja.

Svoju kreativnost moći će razvijati snimajući i montirajući video reportaže ili se pak okušati na Radio FM Doma mladih uređujući i režirajući radio emisije te puštajući glazbu. U Mićoj rukotvornici imat će priliku slikati, crtati i izrađivati razne rukotvorine, a pripremljene su i plesna, glumačka i glazbena radionica te ubrzani tečaj gitare.

Također, učenici će imati priliku usavršiti svoju vožnju bicikle ili pak ići na tečaj rolanja.

Besplatna ljetna škola poduzetništva u sklopu programa RInovatoRI

U suradnji Doma mladih i Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke provodi se program „RInovatoRI: Summer Rinnovation Lab“. Besplatna ljetna škola poduzetništva, namijenjena učenicima od 5. do 7. razreda, vodi učenike kroz kreativni brainstorming i out-of-box razmišljanje do svježih i inovativnih ideja. Polaznici će se baviti novim tehnologijama, slagati LEGO Boost robota i posjetiti Proizvodni park Torpedo, novi riječki poduzetnički inkubator opremljen najsuvremenijim tehnologijama.

Ljetna škola poduzetništva dio je programa RInovatoRI, izvannastavnog edukativnog programa za razvoj poduzetničkih vještina i kompetencija mladih namijenjenog učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola. Kroz program polaznici stječu znanja iz širokog spektra područja vezanih uz poduzetništvo, a posebni fokus je na kreativnom pristupu u rješavanju problema, stvarnim poduzetničkim iskustvima iz okruženja, suvremenim alatima, tehnologijama i inovacijama u poslovnom svijetu te na razvoju vlastitih poduzetničkih ideja.

Predbilježbe za radionice isključivo online putem

Radionice će se odvijati u jutarnjim satima i to od 9.00h do 10.50h i/ili od 11.10h do 13.00h. Cijena jedne radionice od 2h je 350,00kn, osim za ubrzani tečaj gitare, koji stoji 700 kuna. Drugo dijete i svako iduće dijete iz iste obitelji ostvaruje popust od 25%.

Predbilježbe za kreativne radionice vršit će se isključivo putem on line prijavnice redoslijedom zaprimanja, kojom iskazujete interes za upis, ona ne podrazumijeva direktan upis u tražene aktivnosti.

Upisi kreću od ponedjeljka, 7. lipnja pa do popunjenja grupa.

Prednost upisa imaju redovni polaznici aktivnosti Doma mladih tekuće školske godine, i njihov upis vršit će se 4. lipnja.

Dodatne informacije možete potražiti na web stranicama Doma mladih Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari