EVO DATUMA

U riječkom Startup inkubatoru najavljeni Dani otvorenih vrata

U sklopu javnog poziva za podnošenje prijava poslovnih ideja i ulazak 16. generacije timova u Startup inkubator Rijeka, u RiHubu se 23. i 30. rujna te 3. listopada održavaju Dani otvorenih vrata.

U sklopu Dana otvorenih vrata zainteresiranim će se kandidatima predstaviti rad inkubatora i prostor centra RiHub koji se nalazi u Ul. Ivana Grohovca 1/a, te pružiti sve ostale informacije u vezi s prijavom u inkubacijski program.

„Ako još niste bili u RiHubu, ovo je izvrsna prilika da posjetite naš prostor i uvjerite se u mogućnosti koje vam se ovdje pružaju i to – potpuno besplatne mogućnosti. Osim toga, u danima otvorenih vrata će se, osim obilaska prostora, održavati i prezentacija rada Startup inkubatora s posebnim naglaskom na uputama i sugestijama oko prijave u inkubacijski program. Za sve vas koji još imate dvojbe – prijaviti se ili ne u Startup, vjerujemo da će posjet Danu otvorenih vrata zasigurno ubrzati i učvrstiti vašu odluku“, ističu u Startup inkubatoru Rijeka.

U ponedjeljak, 23. rujna te u ponedjeljak, 30. rujna prezentacije i obilazak započinju u 16,30 sati, dok u četvrtak, 3. listopada prezentacije i obilazak kreću u 10 sati.

Startup inkubator Rijeka, integralni dio Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke od 2013. godine, pruža besplatnu podršku fizičkim osobama koje žele razviti poslovnu ideju i postati poduzetnici.

Podrška korisnicima pruža se u području razvoja poduzetničkih ideja kroz edukacije, konzultacije s mentorima iz različitih stručnih područja te potom u razvoju i provedbi poslovnog plana. Korisnicima je, također besplatno, na raspolaganju radni prostor i prateća infrastruktura RiHuba.

Program inkubatora podijeljen je u tri tematska modula: Validacija ideje (1), Razvoj proizvoda, pravni aspekti i financije (2) te Izlazak na tržište (3). Između svakog od navedenih modula vrši se selekcija korisničkih timova shodno razvoju, napretku i zalaganju. Ukupno se po jednoj generaciji korisnika održi oko 35 radionica.

Najuspješnijim timovima generacije Grad Rijeka dodjeljuje bespovratne novčane potpore u visini od 15.000, 7.000 i 3.000 eura, uz uvjet osnivanja poslovnog subjekta sa sjedištem u Rijeci. Bespovratne subvencije u funkciji su pokretanja poslovanja i amortiziranja izazova s kojima se na otvorenom tržištu susreću poduzetnici početnici

Javni poziv za podnošenje prijava poslovnih ideja i ulazak 16. generacije korisnika u Startup inkubator Rijeka otvoren je od 10. rujna do 10. listopada.

Prijaviti se i to isključivo online mogu sve fizičke osobe koje imaju poslovnu ideju i u trenutku prijave nisu poduzetnici odnosno nemaju poslovni subjekt.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila startup@rijeka.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari