ČESTITAMO

U Rijeku stigle dvije nagrade Luka Ritz: Borna Pap i Filip Emanuel Babić nagrađeni za promicanje tolerancije i škole bez nasilja

Borna Pap i Filip Emanuel Babić s roditeljima Luke Ritza

Dvije godišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škola bez nasilja stižu u Rijeku. Nagradu je danas u Zagrebu dodijelilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i to u dvije kategorije.

U kategoriji osnovnih škola: Filip Emanuel Babić, učenik 8. razreda Osnovne škole Nikole Tesle, Rijeka

U kategoriji srednjih škola: Borna Pap, učenik 2. razreda Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.

Nagrada se sastoji se od skulpture, posebnoga priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1.000,00 kn / 132,72 EUR mjesečno za jednu učenicu/učenika osnovne škole i jednu učenicu/učenika srednje škole.

Posebna priznanja za školsku godinu 2022./2023. dobiili su Ivona Švajda, učenica 6. razreda Osnovne škole Stjepana Radića, Čagli i Ana Tomašek, učenica 3. razreda Gimnazije Sesvete.

Posebne čestitke Borni Papu, koji je sudjelovao u brojnim humanitarnim akcijama koje su proteklih godina organizirali Kanal Ri u Udruga Riječko srce u sklopu akcije Sve za našu djecu.

Posebno je ostao zapažen njegov angažman u akciji namijenjenoj izgradnji čekaonice i igraonice Dječje onkologije na Kantridi, na kojoj je zajedno s ocem i fizički sudjelovao u njezinoj izgradnji.

Pročelnica Odjela Onkologije i hematologije profesorica Jelena Roganović u pismu preporuke između ostalog napisala je: “Posebno se sjećam trenutka kada je skinuo sat sa svoje ruke i poklonio ga bolesnom vršnjaku. Sjećam se i njegove radosti I sreće kada je nesebično davao pomoć”.

Borna je svoj trag ostavio i na zidovima Dječje kirurgije na Kantridi. U akciji Veseli zidovi koju je pokrenula glavna sestra Odjela operacijskih dvorana mag.med.techn. Halima Podrug, Borna je dao svoj doprinos i svojim likovnim darom oduševio cijeli tim na Kantridi.Također na Odjelu fizijatrije ponovno je zajedno s ocem Tomislavom sudjelovao u građevinskim radovima.

Borna je skroman i samozatajan, ali zato njegova djela govore. Nagrada Luka Ritz otišla je u prave u ruke i nadamo se da će mnogim njegovim kolegama biti inspiracije.

Čestitke Borni i Filipu Emanuelu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari