ODLIČNA ZABAVA NA GRADINI

U rock ritmu na Trsatskoj gradini; Predstaviti će se dva sjajna benda, The Siids i The Black Room

Glazbeni program „U rock ritmu“ s pozornice Trga riječke rezolucije seli se u predivnu kulisu Trsatske gradine, u toj maniri spajajući važnost i povijesnost lokacije s vitalnošću impulsa rock glazbe. Tako će u četvrtak, 20.7. publika moći uživati u nastupu bendova: The Siids i The Black Room.

Povodom 30 godina djelovanja HGU PGŽ nastavlja s programima pod nazivom “U rock ritmu” u kojem su u prvom planu povijesne lokacije na kojima se glazba, prvenstveno kroz rock izričaj izvodila uživo. Jedna od njih je i Trsatska gradina. Sjedinjujući snage iskonskih rock korijena i modernog popa mračnijeg senzibiliteta vrhunski koncertni provod u četvrtak (20.7.) osigurati će riječki bendovi The Siids i The Black Room. Plesna energija i mračna melankolija formula su zaraznog zvuka koji će razgibati publiku na Trsatskoj gradini.

Oba benda će po prvi puta na domaćem terenu osim uspješnica s prethodnih albuma odsvirati i potpuno nove stvari koje će se naći na nadolazećim albumima. Dobitna glazbena kombinacija iskustva i znanja s jedne strane i poleta, svježine i agilnosti s druge strane. Drugim riječima posebni setovi za posebnu priliku na posebnoj lokaciji!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 8 eura dostupne su u Dallas music shop Rijeka i preko sustava Entrio. Na dan koncerta cijena im skače na 10 eura. Važna napomena: u slučaju vremenskih neprilika koncert se otkazuje.
Koncert je dio službenog programa Ljeta na Gradini, a zajedničkim snagama organiziraju ga HGU PGŽ s partnerom Distune promotion uz svesrdnu podršku TZ Rijeka.

O glazbenim gostima:

The Siids su riječki electro-rock duo koji se na sceni etablirao kao glazbeni projekt vrijedan pažnje čije su najistančanije karakteristike specifičan zvuk, odlična produkcija, zanimljiva estetika video spotova i profesionalan odnos prema onome što vole i stvaraju. Stanislav Grdaković i Darko Terlević bili su dio benda Morso, da bi se nakon prestanka rada istog 2016. odvažili na kreativni odmor u Australiju. Upravo tamo dobivaju inspiraciju za nastavak stvaranja glazbe. Nakon nekoliko godina marljivog rada, iz svoje nam glazbene tvornice isporučuju i prvi album “Brutalist”. Album je dobio riječi hvale od struke i kolega, dok ga je publika objeručke prihvatila što je nagnalo bend da osim CD izdanja (koje je rasprodano) album izdaju i na ploči. Aktualnim singlovima “Love Worth Saving” i “Tide” dvojac najavljuje skorašnji novi album. Odlična kombinacije electro i rock zvuka, koji osvaja ljubitelje i jednog i drugog žanra ili jednostavno The Siids.
aktualni singl
The Black Room je rock bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Članovi su Jakov Katalinić i Leo Ventin zaduženi za vokale i gitare te bubnjar Ivan Ritoša. Izvrsno prihvaćenim debi albumom ”In This Town Lies a City” koji je izašao u ožujku 2016. bend se ističe kao jedan od novih kvalitetnih bendova koji dolazi s riječke rock scene. Vrhunska audio produkcija, promišljena vizualna estetika i besprijekorna realizacija već su im osigurali doseg puno dalje od granica naše male države, a pozitivnu reputaciju benda osiguralo je i pedesetak nastupa diljem u regiji i izvan, te sviranje na najvećim regionalnim festivalima (INmusic, Indirekt).
Nakon izvrsnog drugog studijskog albuma „Motel Monaco“ koji donosi zaokret prema synth-pop i trip-hop utjecajima, bend svoje novo poglavlje otvara singlom „Future Memories“. Uz podršku priznate ekipe, produkciju Darka Terlevića i atraktivan videospot pod redateljskom palicom Kristine Barišić, najnoviji singl potvrđuje The Black Room kao jedan od vodećih bendova na indie rock sceni te nam daje naslutiti da nas na trećem studijskom albumu očekuje iznimno glazbeno iskustvo.
aktualni singl

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari