U sklopu Svjetskog dana čišćenja, ove subote na Kastvu velika ekološka akcija, traže se volonteri

Grad Kastav se i ove godine uključuje u najveću nacionalnu kampanju zaštite okoliša – Zelena čistka 2019.

Ekološka akcija će se održati u subotu, 21. rujna u sklopu Svjetskog dana čišćenja. U razdoblju od 9 i 30 do 13 sati čistit će se lokacija koja se nalazi na granici s Općinom Viškovo, a riječ je o divljem odlagalištu otpada. Grad osigurava rukavice i vreće, te odvoz otpada, a nadaju se kako će se akciji odazvati što više volontera kako bi se na adekvatan način pridružili akciji koja se u isto vrijeme održava u 150 zemalja svijeta.

“World Cleanup Day” započinje 21. rujna 2019. godine u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama.  Akcija će obuhvatiti sve 24 vremenske zone i završiti 36 sati kasnije na Havajima. Cilj akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema okolišu i očistiti čitavu Lijepu našu u samo jedan dan.

Dosadašnjih sedam akcija okupilo je 357.932 volontera iz svih krajeva Lijepe naše, koji su zajedničkim snagama očistili ilegalna odlagališta otpada i utjecali na podizanje razine svijesti o odgovornom ponašanju prema prirodi koja nas okružuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari