U SKLOPU MEDITERANSKIH TEOLOŠKIH SUSRETA

U srijedu će se održati javna tribina: “Sloboda i odgovornost za izgovorenu riječ”

U Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci u srijedu 13. srpnja s početkom u 20 sati održat će se javna tribina na temu: “Sloboda i odgovornost za izgovorenu riječ”. Događaj se organizira u okviru 1. Mediteranskih teoloških susreta, koje u Lovranu od 10. do 16. srpnja organizira Riječka nadbiskupija.

Sudjeluju:

•           Marianne Heimbach-Steins (Westfälische Wilhelms-Universität Münster) katolička teologinja, direktorica Instituta za kršćanski socijalni nauk Katoličkog bogoslovnog fakulteta na sveučilištu u Münsteru.

•           Cyril Hovorun (University College Stockholm) pravoslavni je arhimandrit i teolog, profesor ekleziologije, međunarodnih odnosa i ekumenizma na University College u Stockholmu.

•           Luke Bretherton (Duke University in Durham) protestantski je teolog, profesor moralne i političke teologije na Duke Divinity School u SAD-u.

•           Branko Murić (Sveučilište u Zagrebu) je profesor na katedri fundamentalne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i prodekan.

Tribina je na engleskom jeziku uz simultani prijevod na hrvatski jezik.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari