U SRIJEDU NA MEDICINSKOM FAKULTETU: Tribina „Kako poboljšati proces dijagnosticiranja i liječenja raka dojke?“

Foto: uniri.hr

Udruge SVE za NJU i Nada pozivaju sve žene koje su preboljele ili su u fazi liječenja raka dojke da sudjeluju na tribini

Udruge SVE za NJU i Nada pozivaju sve žene koje su preboljele ili su u fazi liječenja raka dojke da sudjeluju na tribini Kako poboljšati proces dijagnosticiranja i liječenja raka dojke?

Tribina će se održati u srijedu 15. ožujka u 16:00 sati u Velikoj dvorani Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci (Braće Branchetta 20/1).

U sklopu tribine sudionice će moći sudjelovati u prvom velikom terenskom i online istraživanju o iskustvima i percepcijama oboljelih od raka dojke. Upravo će rezultati ovog anonimnog istraživanja, koje će se još provoditi u Splitu i Osijeku te putem online upitnika, dati kvalitetniji uvid u stvarno stanje i dobre prakse te ukazati na potrebe za poboljšanjima unutar zdravstvenog sustava.

Stoga, organizatori pozivaju žene koje su preboljele ili su u fazi liječenja raka dojke da se odazovu na tribinu u što većem broju te sudjeluju u istraživanju kojemu je cilj unaprijediti i standardizirati procese dijagnosticiranja i liječenja raka dojke.

Osim sudjelovanja u anonimnom istraživanju, na tribini će predavanja održati stručnjaci:

• doc. dr. sc. Ingrid Belac Lovasić, predstojnica Klinike za radioterapiju i onkologiju KBC Rijeka
• Ljiljana Vukota, glavna tajnica Udruge SVE za NJU
• Ivanka Penko, predsjednica Udruge Nada
SVE za NJU

SVE za NJU je udruga žena oboljelih i liječenih od raka koja pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka.
Temeljni ciljevi Udruge su pružanje informacijske, psihološke i logističke pomoći ženama oboljelima od bilo koje vrste raka, kao i njihovim obiteljima kroz projekt Centar za psihološku pomoć te promocija prevencije bolesti i razvoj zdravog stila života, educiranje i izdavaštvo u funkciji edukacije i prevencije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari