U PODNE U 'ADRIATICU'

U srijedu u Opatiji otvorenje Sajma karijera u turizmu, to je prilika za povezivanje učenika s tržištem rada

ilustracija

Ugostiteljska škola Opatija organizira Sajam karijera u turizmu, aktivnost u sklopu projekta „RCK Recept – Regionalni centar profesija u turizmu“, a otvorenje je zakazano za sutra s početkom u 12.00 sati u Grand Hotelu Adriatic, najavljeno je na konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije.

Kako je istaknula ravnateljica Škole Sibila Roth, cilj je povezivanje učenika i gospodarstvenika te informiranje omogućim prvim poslovnim koracima nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja.

Očekuje se da će trodnevni sajam pohoditi više od 150 srednjoškolaca, a predstavit će se hotelske kuće i ugostiteljski objekti s područja Liburnije, poput Hilton Rijeka Costabella, Aminess Hotels, Milenij Hoteli, LRH Liburnia Riviera Hoteli, Restoran Ružmarina i dr. Sudjelovat će i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Hrvatski zavod za zapošljavanje te 20 nastavnika Ugostiteljske i partnerskih škola.

Kroz okrugli stol i radionicu s gospodarstvenicima razgovarat će se o poboljšanju uvjeta i kvalitete praktične nastave u ugostiteljskim objektima te stvoriti početne uvjete prema stipendiranju učenika. Dodatno će se predstaviti idejni koncept karijernog centra te održati mnoštvo radionica za učenike s ciljem bolje pripreme za tržište rada.

Što se strukovnog obrazovanja tiče, ravnateljica je istaknula kako je ove godine zabilježen iznimno veliki interes za program „Konobara“ kojeg je upisalo preko 300 učenika, a zamolbe još pristižu.  

RCK Recept – Regionalni centar profesija u turizmu“ projekt je u potpunosti financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti gotovo 59 milijuna kuna, podsjetila je resorna pročelnica Edita Stilin.

Kako je navela, u Republici Hrvatskoj imenovano je 25 regionalnih centara u pet različitih sektora, a Ugostiteljska škola Opatija nositeljica je projekta centra izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u podsektoru ugostiteljstvo i turizam.

Projekt se sastoji od dva dijela. Ulaganja u infrastrukturu i opremu Ugostiteljske škole Opatije i partnerskih ustanova te bolje povezivanje Škole s tržištem rada kroz inovativne metode poučavanja i osposobljavanja te suradnju obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora.

Pročelnica je dodala i kako je radi povećanja cijena građevinskog materijala, Primorsko-goranska županija osigurala 1,7 milijuna kuna za dovršetak radova u Ugostiteljskoj školi Opatija, finacirana je i projektna dokumentacija dok su u prijedlogu proračuna za 2023. godinu osigurana sredstva za održivost projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari