POČAST ŽRTVAMA PANDEMIJE

U srijedu u podne minuta šutnje za žrtve korone; Hoćete li zastati?

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

U srijedu, 24. ožujka, u 12 sati, Grad Rijeka pridružit će se brojnim gradovima diljem Europe u inicijativi da se minutom šutnje oda počast žrtvama pandemije koronavirusa koja je započela prije godinu dana.

Riječ je o inicijativi mreže gradova Eurocities, čiji je član i Grad Rijeka.

– Europi je potreban zajednički trenutak razmišljanja – poručuje Dario Nardella, predsjednik Eurocitiesa i gradonačelnik Firence te dodaje:

– Zastanimo na minutu kako bismo oplakali mrtve, iskazali poštovanje prema onima koji pate od posljedica pandemije, i razmislili o vlastitoj situaciji – zaustavimo se na kratko u ovoj užurbanoj, svakodnevnoj borbi koju svi proživljavamo.

Pozivu za priključenjem ovoj inicijativi pridružuje se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji kaže:

-Pandemija je, nažalost, u posljednjih godinu dana promijenila naše živote. Mnogi su izgubili svoje bližnje, mnogi su ostali bez posla, mnogi se baš sada bore s virusom ili pak trpe zbog posljedica bolesti. Pandemija sije svoj žrtve diljem Europe i svijeta i čitavo je čovječanstvo u zajedničkoj borbi. Baš zato, svaki je trenutak zajedništva posebno važan. Stoga pozivam sve koji mogu da se pridruže ovoj inicijativi – poručuje Obersnel.

Kako zbog pandemije trenutno nije moguće organizirati veća okupljanja, ideja je da se svi koji to žele, samostalno pridruže inicijativi minutom šutnje u srijedu u 12.00 sati.

Eurocities će inicijativu poduprijeti i video prijenosom uživo s Dariom Nardellom koji također poziva sve da se pridruže te da „na trenutak zajedno utihnemo, odamo počast i da zajedno pronađemo novu snagu“.

Video prijenosu uživo može se pristupiti putem ove poveznice: https://youtu.be/CXTiU9xilOo

Eurocities je mreža koju čini 198 europskih gradova iz 38 zemalja,  a koja predstavlja 130 milijuna ljudi.

Unaprijed zahvaljujem na objavi i srdačno vas pozdravljam

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari