LEGENDA NOVINARSTVA

Video | U subotu na Brajdi boćarski i kartaški turnir u sjećanje na Orlanda Rivettija. Pridružite se!

Prošle su tri godine od smrti Orlanda Rivettija, jednog od najpoznatijih sportskih novinara

Oni koji su ga poznavali znali su koliku strast je osim prema nogometu i košarci, imao prema boćanju. Upravo će to biti aktivnost 1. memorijanog turnira njemu u čast.

”Nismo baš sto posto sigurni kakvi će biti vremenski uvjeti ali zamislili smo da se odigra jedan boćarski turnir i nakon toga turnir u kartama. Zašto turnir u kartama, zato što je orlando bio strastveni ljubitelj briškule i trešete i naprosto je to u njegovom životu bio ritual”, poručio je u ime organizatora turnira Kristian Sirotich za Kanal Ri.

Turnir će se održati u Boćarskom domu Brajda s početkom u 11 sati, a turnir u kartama u 13 sati.

Na druženje pozvani su svi Riječani, i oni koji su Orlanda poznavali i oni koji su pratili njegov novinarski rad. Bit će to prilika da se na jednom mjestu okupe svi oni koji su cijenili njegov rad.

Sav prihod od kotizacije i prodaje majica namijenjen je Boćarskom klubu Brajda. A za zabavan glazbeni repertoar biti će zaduženi Kantridersi.

Orlando Rivetti bio je jedan od najpoznatijih sportskih novinara, dugogodišnji kolumnist Novog lista, a radio je i za Sportske novosti te Jutarnji list. Istaknuo se i kao voditelj emisije na Kanalu RI. 1996. godine dobio je godišnju nagradu Hrvatskog zbora sportskih novinara za pisano novinarstvo. Bio je i dugogodišnji predsjednik Boćarskog kluba Brajda koji je u to vrijeme ostvarivao sjajne rezultate.

Orlando Rivetti je podrobno pratio sportsku scenu Rijeke i okolice, a izvještavao je i sa pet olimpijskih igara ali i mnogih europskih i svjetskih prvenstava u nogometu i košarci.

U svijetu novinarstva proveo je više od pola stoljeća,a kao priznanje njegovoj dugogodišnjoj karijeri, 2012. uručena mu je i nagrada za životno djelo, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari