NA GROBNIČKOM POLJU

U subotu na Grobniku Dan otvorenih vrata Krila Kvarnera, razgledajte avione Cessna, Citabria, Antonov….

Foto. Facebook

Ove subote, 8. listopada, s početkom u 10 sati na prostoru aerodroma na Grobničkom polju održat će se Dan otvorenih vrata Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera

Program manifestacije u organizaciji Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera za cilj ima promociju zrakoplovne aktivnosti prvenstveno kroz prikaz letenja u zrakoplovima svih klubova koji djeluju u sklopu društva . Također, demonstrirat će se i skokovi s padobranom kao i letenje modelima aviona čime se posjetiteljima pruža uvid u sve vidove zrakoplovstva kojima se i sami mogu početi baviti.

Članice Zrakoplovnog društva su Padobranski klub Krila Kvarnera, Pilotski klub Krila Kvarnera, Jedriličarski klub Krila Kvarnera, Klub slobodnog letenja Krila Kvarnera te Klub za samogradnju Krila Kvarnera.

U letačkom djelu programa koji je predviđen za održavanje u dva termina, u 10:45 i 13:30 sati posjetitelji će imati priliku vidjeti avione Cessna 207, Cessna 150, Cessna 172 i Citabria.

Također, na zemlji će biti izloženi razni tipovi aviona koji se nalaze na aerodromu poput Antonov AN-2, KR-2 amaterski građen avion, jedrilice i slično.

Program ovogodišnje manifestacije najavili su predsjednik Zrakoplovnog društva Krila Kvarnera Darko Elezović, predsjednik Jedriličarskog kluba Krila Kvarnera Marko Herak i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković.

Budući da je riječ o manifestaciji čija provedba direktno ovisi o vremenskim prilikama, prema riječima organizatora, u slučaju nepovoljnog vremena, manifestacija će se odgoditi za dan kasnije, 9. listopada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari