SAT ZA PLANET ZEMLJU

U subotu na jedan sat bit će ugašena rasvjeta na više lokacija u Rijeci

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U subotu, 26. ožujka 2022. godine, u 20.30 sati, na jedan sat bit će ugašena rasvjeta na više lokacija u Rijeci, u sklopu svjetske akcije Sat za planet Zemlju.

Svjetla će biti ugašena na Trgu 128. brigade i stepenicama pored hotela Bonavia, na Trgu Republike Hrvatske, ugasit će se i reflektor na Trgu Riječke rezolucije te rasvjeta zgrade Grada Rijeke na Korzu.

Gašenjem svjetala Rijeka se i ove godine pridružuje akciji koju organizira WWF svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, odnosno njezina podružnica u Hrvatskoj WWF Adria.

Akcija podrazumijeva da se diljem svijeta ugase svjetla na jedan sat s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito. Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“.

Idućih godina akciji su se pridružili i brojni gradovi u svijetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari