U subotu na Kantridi humanitarni brudet, sav prihod za pomoć nepokretnim i teško pokretnim osobama

U organizaciji udruge Koga briga, u subotu, 17. kolovoza na Kantridi kod beach bara Morski prasac održat će se humanitarno natjecanje u kuhanju ribljeg brudeta pod pokroviteljstvom Grada Rijeke

Ovom humanitarnom akcijom skupljaju se sredstva za kupnju egzoskeleta koji služi kao pomoć u rehabilitaciji nepokretnih i teško pokretnih osoba.

Nakon prošlogodišnje premijerne humanitarne brudetijade te prošlotjedne gastro lovačke fešte u Fužinama pod vodstvom ove udruge, subotnji događaj najavili su zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš te organizatori Kristian Sirotich i Ernest Marinković.

“Udruga Koga briga bavi se iznimno vrijednim aktivnostima, a tako je i prepoznata u Gradu Rijeci koji u manifestaciji sudjeluje kao natjecatelj i pokrovitelj“, rekao je Ivaniš, navevši kako je Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb osigurao 5 tisuća kuna za namirnice i ostale potrepštine za kuharske ekipe.

Prema riječima Kristiana Siroticha, među građanima je vladao veliki interes za sudjelovanje u natjecanju, no broj ekipa limitiran je na njih 16, među kojima se nalaze ekipe Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Grada Kastva i Općine Omišalj te ekipe lokalnih udruga, restorana, medija i sportaša. Izvan konkurencije kuhat će i ekipa iz Zaklade Nora Šitum koja će se okušati u pripremi brudeta od žabe, a sve će nadgledati i ocjenjivati iskusni riječki kuhar Kristijan Ivančić.

Kuhanje brudeta kod Morskog prasca započet će oko 17 sati, a organizatori su uputili poziv građanima da na humanitarnu feštu na Kantridi dođu oko 20 sati, gdje će ih uz porcije brudeta dočekati i nastup glazbenog sastava Kantridersi. Brudet će se, zajedno s čašom vina, prodavati po cijeni od 30 kuna, a sva prikupljena sredstva, zajedno s natjecateljskim kotizacijama, bit će upućene u fond za nabavku spomenutog rehabilitacijskog uređaja.

Također, udruga Koga briga organizira i svoj treći ovomjesečni humanitarni događaj, i to sljedeće subote kada će se održati plivački maraton „Od Prasca do Prasca“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari