PROGRAM OD RANOG JUTRA

U subotu se slavi Dan Općine Fužine; Pripremljen bogat program i koncert Ivana Zaka

Foto: PR/ Pixsell

Općina Fužine, atraktivna gorska rivijera, posvetila je cijeli lipanj proslavi Dana Općine kada posjetitelje očekuje bogat program događanja, a u subotu, 11. lipnja i veliki koncert Ivana Zaka s početkom u 20.30 sati.

Dani Općine Fužine započet će otvorenjem izložbe fotografija Davorina Jurkovića Wildlife koja će se održati u zgradi Općine Fužine, u petak, 10. lipnja s početkom u 17 sati. Program će se nastaviti s promocijom knjige Zlate Bujan Kovačević Putujem da otputujem od 18 sati na istoj lokaciji. U  petak od 19 sati u centru Fužina, ispod brane, nastupit će KUD Delnice i KUD Zvir iz Jelenja, a od 20 sati DJ Bistra grijat će srca razdragane publike.

Program u subotu, 11. lipnja započinje od 9 sati s najčupavijom manifestacijom Medene šape kada će posjetitelji moći predstaviti svoje četveronožne prijatelje. Ova revija pasa je humanitarnog karaktera, održat će se u centru Fužina te će kulminirati dodjelom nagrada, a trajat će do 14 sati. Najmlađi će od 17 do 19 sati uživati na kreativnoj radionici Sadnja šumskih jagoda pod stručnim vodstvom Antonie Čop. Crvene goranske bobice su iz okolnih šuma fužinarskog kraja, a djeca će ih saditi u vaze od recikliranog materijala koje su ukrašene dekupaž, salvetnom tehnikom. Glavni glazbeni spektakl u kojem će uživati žitelji ovog kraja i posjetitelji svih generacija je koncert Ivana Zaka, a započet će u 20:30h. Zaku će u pauzama pomoći DJ Bistra.

VIDEO DANA:

Nedjelja, 12. lipnja rezervirana  je za nesvakidašnju izložbu malih životinja koja se održava od 10 do 16 sati u centru Fužina. Od 15 do 17 sati Antonia Čop organizira još jednu kreativnu radionicu za djecu Slikanje pomoću lišća gdje se će se uz list javora koristiti tempere, šareni papiri i kistovi. U 16 sati nastupit će Puhački orkestar Fužine. U subotu i nedjelju ne propuštaju se vožnje turističkim vlakićem uz jezero Bajer te romantične vožnje kočijom s Ujom i Liscem.

Na sam Dan Općine Fužine koji se obilježava 13. lipnja održat će se Svečana sjednica Općine Fužine s prigodnim programom od 12 sati. Za 18 sati planirana je Svečana misa s procesijom koja se organizira povodom blagdana Sv. Antuna Padovanskog i proslave Dana Općine. U srijedu, 15. lipnja od 11 sati u Domu kulture Fužine održat će se predstava za djecu Lovci na snove. Niz je manifestacija koje se održavaju do konca lipnja, a sve su posvećene proslavi Dana Općine Fužine.

Lipanjskim manifestacijama započeo je i tradicionalni program 29. Zeleno ljeto u Općini Fužine koji će trajati sve do kraja rujna. Programom je obuhvaćeno niz kulturno-zabavnih i sportsko-rekreativnih događanja koji se održavaju u svim mjestima Općine te integriraju sve atrakcije ovog područja. Valja posebno istaknuti Fužinarsku lisicu, tradicionalnu trkaču utrku koja se održava 25. lipnja uz jezero Bajer, zatim Međunarodno natjecanje u podvodnoj orijentaciji na jezeru Lepenica, Dane otvorenih vrata špilje Vrelo, bogat program koji će se održati u kultnom kaubojskom selu Roswell, Medun fest i dr.

Više informacija o bogatom programu manifestacija i svim sadržajima fužinarskog kraja potražite na Facebook stranicama Ureda za turizam Općine Fužine @tfuzine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari