U subotu u 13 sati kreće Dječja karnevalska povorka s 5200 sudionika, evo servisnih informacija!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vesela povorka malih maškarica prošetat će u subotu, 8. veljače Korzom

U Dječjoj karnevalskoj povorci koja kreće s Rive u 13 sati, očekuje se više od 5200 sudionika u 70 karnevalskih grupa vrtića i osnovnoškolske dobi.

Prije početka povorke publiku će zabavljati zborovi Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a na Trgu Republike Hrvatske predstavit će nam se Prve riječke mažoretkinje. Kao i svake godine, povorka će početi od Rive, preko Trga 111. brigade HV-a, Trga Republike Hrvatske, Korza, Scarpine ulice, Trga bana Jelačića, Ribarske ulice, pa do Grobničke rive, a završava u zgradi Export Delte.

Trasa Dječje karnevalske povorke 2020

Program Dječje karnevalske povorke pratit će voditelji na pet pozornica duž trase: na Trgu Republike Hrvatske Ivana Perić, na Korzu Davor Jurkotić, u Scarpinoj ulici ispred Gradske knjižnice Nina Dukić-Srok, na Jelačićevom trgu Maja Stepančić te u zgradi Export Delte Valerio Benčić – Vale.

U 11.30 sati, na pozornici na Korzu, pored zgrade bivše pošte, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i meštar Toni s kraljicom, primit će predstavnike maškaranih grupa koji istog dana sudjeluju u Dječjoj karnevalskoj povorci.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svi koji požele imat će prigodu za oslikavanje lica na nekoliko punktova u gradu, a oni koji u subotu neće moći doći na Korzo, Dječju karnevalsku povorku mogu pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri i na mrežnim stranicama Riječkog karnevala.

Redoslijed grupa u DječJoj karnevalskoj povorci možete pogledati OVDJE!

Zbog održavanja Dječje međunarodne karnevalske povorke bit će preusmjeren  promet i zabranjeno  parkiranje u centru grada.

Preusmjeravanje prometa

Zbog održavanja Dječje karnevalske povorke, u subotu 8. veljače 2020. godine, u vremenu od 12:30 do 18:00 sati zabranjuje se prometovanje svim vozilima ulicom Fiumara, Scarpinom, Adamićevom, Splitskom, Zadarskom, Ulicom Riva, I. Henckea, Ivana Zajca, Wenzelovom i Ribarskom ulicom. Promet će se preusmjeriti na raspoloživi dio cestovne mreže.

Zabrana parkiranja

Parkiranje vozila bit će zabranjeno na slijedećim lokacijama:

  • Grobnička riva od 00,00 do 24,00 sata;
  • Putnička obala (središnji dio) od 00,00 do 18,00 sati;
  • Parkiralište „Delta“ od 00,00 do 18,00 sati
  • Zadarska ulica, Splitska, Zanonova i Ulica Riva (od Trga Žabica do raskrižja s Ulicom I. Henckea) od 6,00 do 18,00 sati.

Mole se vozači da na mjestima zabrane parkiranje uklone svoja vozila do subote 8.2.2020. godine, najkasnije do 06:00 sati. Po isteku tog vremena vozila će se ukloniti paukom na parkiralište Delta. Ukoliko se parkiralište Delta popuni informacija o lokaciji na koju su premještena vozila moći će se dobiti u Odjelu za informiranje i reklamacije Rijeka plus d.o.o., od 06 do 22.00 sata 051 311-400 i postaji Prometne policije na tel: 051 335 521.

Pretplatnici s parkirališta Putnička obala mogu vozila parkirati vozila na Adamićevom gatu, a pretplatnici s parkirališta Delta vozila mogu parkirati na dijelu parkirališta uz Rječinu.

Javni gradski prijevoz

Gradski autobusi zaustavljat će se na svim redovnim gradskim stajalištima izuzev u zoni zabrane prometa.
Ukrcaj odnosno iskrcaj putnika za sve autobuse prigradskih linija u vremenu od 12:00 do 18:00 sati obavljat će se na terminalu prigradskog prometa Delta.
Na privremenoj trasi linija autobusi će se zaustavljati na stajalištima u Ulici N. Tesle i F. la Guardia.

Taxi stajališta

U vrijeme zabrane prometa taxi stajalište na Jelačićevom trgu, Putničkom terminalu i Žabici neće biti u funkciji, a taxi stajalište iz Ulice Riva privremeno će se premjestiti u Trpimirovu ulicu, na sjeverni prometni trak rezerviran za vozila javnog prijevoza.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari