EVO DETALJA

U subotu u Crikvenici besplatni dermatološki pregled

Inicijativa dm-a „Zaštiti se…i uživaj na suncu“ u Crikvenici. U subotu na Gradskoj plaži besplatno pregledajte kožu i savjetujte se sa stručnjacima

U subotu 15. srpnja svi posjetitelji Gradske plaže u Crikvenici od 17:00 do 19:00 sati mogu pristupiti besplatnom dermatološkom pregledu koji dm organizira u sklopu inicijative „Zaštiti se…i uživaj na suncu“ čiji je cilj educirati što veći broj ljudi o zaštiti od UV zračenja te ih potaknuti na preventivne preglede kože.

Madeže i promjene na koži pregledavat će Gordan Lakoš, dr. med. spec. dermatovenerolog i Katarina Dujmović-Hasanbegović, dr. med. spec. dermatovenerolog, a pregled će obavljati metodom dermoskopije koja omogućava precizniju dijagnozu. Svi građani moći će saznati više o rizicima izlaganja UV zračenju te dobiti stručne savjete o zaštiti od UV zračenja u skladu s njihovim tipom kože i navikama.

„Broj oboljelih od melanoma u porastu je u cijelom svijetu, a Hrvatska je po smrtnosti na četvrtom mjestu u Europskoj uniji, ispred zemalja s puno većim brojem oboljelih. Ovi podaci ukazuju na važnost inicijativa poput „Zaštiti se… i uživaj na suncu“. Naš je cilj nastaviti educirati građane o posljedicama izlaganja sunčevom ultraljubičastom zračenju bez fotozaštite te im ukazati da su preventivni pregledi, uz rano otkrivanje, ključni u borbi protiv ove bolesti“, istaknula je akademkinja Mirna Šitum na konferenciji za medije na kojoj je predstavljena dm-ova inicijativa.

dm od 2011. godine provodi inicijativu usmjerenu na osvještavanje građana o važnosti zaštite od UV zračenja i ulozi preventivnih pregleda u zaštiti zdravlja. Tijekom prošlogodišnje inicijative koja je održana u četiri hrvatska grada dermatolozi su pregledali više od 600 građana, a njih 30 uputili su na daljnje preglede.

Više informacija o inicijativi „Zaštiti se…i uživaj na suncu“ možete pronaći na internetskoj stranici www. dm.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari