U subotu u sklopu ‘Zelenog Kastva’ možete nabaviti presadnice povrća i obaviti razmjenu sjemena!

U sklopu niza inicijativa usmjerenih prema održivosti i očuvanju okoliša, Kastav će ugostiti 172. “Zeleni Kastav” sajam, koji će se održati sutra, u subotu 27. travnja 2024. godine, od 09:00 do 13:00 sati na idiličnoj lokaciji Fortice u Kastvu.

Prema aktualnoj prognozi, posjetitelje očekuje sunčano vrijeme bez padalina. No, u slučaju iznenadnih promjena, sajam će se preseliti na natkriveni parkirni prostor ŠSD Matija Katalinić u Kastvu, osiguravajući ugodno iskustvo i u nepredvidivim vremenskim uvjetima.

Očekuje se široka paleta ponude, obogaćena svježim povrćem, voćem, prerađevinama, suhomesnatim proizvodima, medom, sokovima, sirupima, marmeladama i namazima. Poseban naglasak bit će stavljen na presadnice starih sorti povrća te organiziranu razmjenu sjemena, potičući tako lokalnu samoodrživost i biodiverzitet.

Naravno, neizostavna je i izložba radova učenika 2.B i 2.D razreda Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva, čija tema štednje energije i očuvanja okoliša odražava duh obilježavanja Dana planete Zemlje. Posjetitelji će imati priliku uživati u kreativnim i inspirativnim djelima mladih, potičući tako svijest o važnosti brige za okoliš i budućnost naše planete.

Svi su pozvani da se pridruže manifestaciji koja promiče održivost, lokalnu proizvodnju i kreativnost, te da zajedno uživamo u ljepotama prirode i doprinesemo njezinom očuvanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari