POVIJESNI TRENUTAK

U temelje novog Tehničko-servisnog centra Autokluba Rijeka na Rujevici položena vremenska kapsula

Idi na originalni članak

U temelje novog objekta Tehničko-servisnog centra Autokluba Rijeka na Rujevici položena je vremenska kapsula. Tim se simboličnim činom želio obilježiti važan trenutak u povijesti kluba te ostaviti trag za buduće generacije.

Oglas

Tehničko-servisni centar Autokluba Rijeka na Rujevici objedinit će ključne usluge za vozače i vlasnike vozila na jednoj lokaciji. Ovaj moderni kompleks vozačima će omogućiti da na jednom mjestu obave sve potrebne radnje, štedeći vrijeme, povećavajući efikasnost i čineći brigu o vozilima jednostavnijom.

Izgradnja novog centra na Rujevici koji će se prostirati na 3.200 kvadratnih metara započela je u lipnju ove godine, a radovi bi trebali trajati do ljeta 2025.

Kako su poručili iz Autokluba Rijeka, polaganje vremenske kapsule simboličan je čin kojim su željeli ostaviti trag za buduće generacije. Kapsula sadržava predmete, dokumente i uspomene o radu Autokluba Rijeka te o razvoju prometne kulture i sigurnosti općenito.

Među uzvanicima na ovoj svečanoj ceremoniji bili su i riječki gradonačelnik Marko Filipović i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a okupljenima se uvodno obratio i predsjednik Autokluba Rijeka Marijan Ćurković istaknuvši kako će Autoklub Rijeka za dvije godine obilježiti 80 godina svog postojanja te kako vjeruje da će proslavu tog velikog jubileja obilježiti na ovoj novoj lokaciji.

„Ova nova lokacija, novi prostor koji se gradi zadovoljit će sve naše potrebe kao i potrebe naših 17.000 članova, a nadam se da će nova lokacija i mogućnosti koje će nam ona donijeti privući i nove korisnike. Povijest našeg Kluba je bogata i zanimljiva i upravo je i to bio jedan od razloga zakapanja ove vremenske kapsule jer smo budućim naraštajima htjeli ostaviti poruku, da vide što smo i kako mi radili danas, s nadom da će oni u budućnosti nastaviti našim stopama“, rekao je Ćurković.

Gradonačelnik Filipović čestitao je vodstvu Autokluba Rijeka kao i svima uključenima u realizaciju ovog projekta. „Ova nova lokacija koja bi trebala biti gotova za godinu dana pružit će svima članovima Autokluba, ali i ostalim vozačima puno sadržaja što će sigurno rezultirati i porastom članstva te na taj način neposredno utjecati i na sigurnost prometa na cestama“, rekao je Filipović. Dodao je kako će čitav prostor Rujevice biti obuhvaćen i novim Urbanističkim planom uređenja sekundarnog gradskog središta Rujevica. „Završilo je javno savjetovanje vezano uz taj plan koji će uskoro biti dan i na raspravu na Gradsko vijeće. Ovdje imamo i nogometni stadion, puno komercijalnih sadržaja, sada se gradi i ovaj novi centar Autokluba Rijeka. Vjerujem da će sve to dati novu dinamiku ovom djelu grada“, zaključio je Filipović.

Ministar Butković čestitao je Autoklubu na dugogodišnjem radu. „Autoklub Rijeka jedan je od simbola Rijeke i Primorsko-goranske županije. Čestitam na svemu što ste radili posljednjih gotovo 80 godina prvenstveno na području podizanja svijesti o prometnoj kulturi. Želim vam uspješan rad u budućnosti i na novoj lokaciji“, rekao je Butković.

U sklopu Centra će se nalaziti stanica za tehnički pregled opremljena najsuvremenijom tehnologijom sa četiri tehnološke linije koje omogućavaju brži protok za pregled svih kategorija vozila, zatim auto servis, Služba pomoći na cesti koja će osiguravati sigurnost i mobilnost članova Kluba neovisno o tome gdje se nalazili. U sklopu objekta bit će i poslovnica članstva i touring poslova gdje će se moći ugovoriti pomoć na cesti, izraditi međunarodnu vozačku dozvolu i punomoć za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu. Djelatnici kluba u sklopu centra će provoditi i razne edukacije i akcije usmjerene na povećanje sigurnosti u prometu za sve sudionike, s posebnim naglaskom na najmlađe, a nastavit će se baviti i organizacijom i podrškom sportskim natjecanjima, promicanju autosporta kao sigurnog i uzbudljivog hobija.

Exit mobile version