SUPER ĆE IZGLEDATI

U tijeku je obnova povijesnih fontana u perivoju Guvernerove palače

U perivoju županijskog Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, odnosno Guvernerove palače, u tijeku je obnova i revitalizacija povijesnih fontana

Radovi na istočnoj fontani su započeli krajem prošle godine s rokom završetka u lipnju 2023. godine. Revitalizacija zapadne fontane trebala bi početi tijekom ove godine.

Projekt obuhvaća cjelovitu restauratorsko-konzervatorsku obnovu fontana koje se nalaze u središtu partera palače te ugradnju ukopanih strojarnica.

Obnovom povijesnih fontana revitalizira se cijeli prostor perivoja palače, istaknuo je župan Zlatko Komadina i dodao kako će revitalizacija pridonijeti vizuri grada i parka Palače. Povijesne fontane valoriziraju se kao vrijedan materijalni dio kulturnoga naslijeđa koji jasno svjedoči o povijesnim slojevima, kako sklopa Guvernerove palače tako i grada Rijeke.

Prema riječima resorne pročelnice Sonje Šišić, realizacija ovog projekta pridonijet će povećanju broja posjetitelja Muzeja kao i svakodnevnoj posjećenosti perivoja stanovnika grada Rijeke, turista i ostalih posjetitelja.

Projekt Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja je uspješnom prijavom ostvario sufinanciranje u sklopu Javnih potreba u kulturi Ministarstva kulture i medija RH i Grada Rijeke s planiranom realizacijom u dvogodišnjem razdoblju tijekom 2022. i 2023. godine. Vrijednost radova na istočnoj fontani procjenjuje se na oko 132 tisuće eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari