NA 2. KATU

Galerija | U Tower centru Rijeka otvorena izložba “Kad haljine pišu povijest“

Na 2. katu Tower Center Rijeka otvorena je izložba KTR Putovima Frankopana „Kad haljine pišu povijest“ koju organiziraju Primorsko-goranska županija i Tower Center Rijeka.

A kako haljinom ispričati priču, i to ne bilo kakvu, nego priču o Frankopanima, zna svjetski, a naš dizajner Juraj Zigman Zigman. Pet i pol stoljeća povijesti Frankopana svojim je osebujnim modnim rukopisom utkao u magičnu ljepotu pet unikatnih modela koji odražavaju sudbinu ove obitelji.

U sklopu otvorenja, nagrađena je i obitelji Miškulin koja je prva ove godine obišla svih 20 lokacija Rute i tako pobijedila na natječaju “Sakupi ih sve”. Nagrađenima je bogati frankopanski paket poklon uručila resorna pročelnica Sonja Šišić u društvu voditeljice Towera Maje Baković.

Tijekom trajanja izložbe organiziran je i popratni program. Tako će se u subotu, 3. lipnja od 10 do 13 sati na 2. katu održati likovna radionica za djecu na temu Frankopana pod vodstvom Ivane Jambreković dok će se u četvrtak, 15. lipnja od 17 do 20 sati održati radionica kaligrafije, tkanja, srednjovjekovne igre, plesova i mačevanja u organizaciji Udruge za oživljavanje srednjovjekovne povijesti ORDO SANCTI VITI.

Izložba ostaje otvorena do 2. srpnja 2023. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari