ALESSANDRA BAN BILA NA SASTANKU

Galerija | U Trstu održan sastanak partnera projekta “CYROS” – nadogradnja prekogranične biciklističke mreže

U sklopu projekta “CYROS – Provedba, u programskom području, EUSAIR Jadransko-jonske biciklističke rute za održivi turizam” Programa suradnje INTERREG VI-A Italija – Hrvatska 2021. – 2027., u Trstu je održan Kick-off sastanak projektnih partnera.

Vodeći partner je Regija Friuli Venezia Giulia, a uz Primorsko-goransku, Istarsku i Dubrovačko-neretvansku županiju, na projektu sudjeluju talijanske regije Apulia, Abruzzo i Marche, te Zaklada Instituta za promet i logistiku iz Bologne.

Sastanku su prisustvovale pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban, te savjetnice za projekte Danijela Perković i Iris Bruketa. U okviru uvodnog predstavljanja partnera u ime Primorsko-goranske županije prisutne je pozdravila pročelnica Ban.

Hrvatskim i talijanskim partnerima predstavljene su aktivnosti projekta po radnim paketima, daljnji koraci u implementaciji, tijek provedbe te rokovi izvršenja prema zadanom terminskom planu. Glavne aktivnosti odnose se na nadogradnju prekogranične biciklističke mreže i poboljšanje usluga za poticanje multimodalnosti, razvoj održivog turizma temeljenog na održivoj mobilnosti te uspostavljanje prekogranične strategije i upravljanja za održivu mobilnost i turizam.

Projekt je započeo s realizacijom 1. ožujka 2023. godine i traje do 31. kolovoza 2026. godine. Ukupan proračun projekta “CYROS” za sve partnere iznosi 2.750.000,00 eura, od čega je 2.200.000,00 eura (80%) iznos bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Troškovi aktivnosti koje će Primorsko-goranska županija provoditi iznose 320.000,00 eura, od čega će se 256.000,00 eura osigurati iz EU fonda.

Osim projektnih partnera, sastanku je prisustvovao i Hrvoje Grancarić iz Zajedničkog tajništva programa Italija-Hrvatska koji je predstavio programski okvir prekogranične suradnje INTERREG VI-A Italija – Hrvatska 2021. – 2027. Sljedeći sastanak projektnih partnera planiran je u rujnu ove godine u Puli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari