U UTORAK NA MOLO LONGU: Besplatna projekcija filma “Rok trajanja – istekao”

Idi na originalni članak

Uz svježi povjetarac na prekrasnom Molo longu očekuje nas lijepo filmsko iskustvo

Oglas

U utorak 15. kolovoza s početkom u 21 sat u okviru programa KineDok, uz zvuk povjetarca na prekrasnom Molo longu, prikazat će se norveški dokumentarac “Rok trajanja – istekao” o problemu zbrinjavanja prehrambenog otpada

U bogatoj Norveškoj prehrambeni otpad predstavlja golem problem kojem nitko ne vidi rješenja. Četiri mladića odlučuju nešto učiniti kako bi podigli razinu svijesti o toj temi. Žele potaknuti društvene promjene i probudili političku volju da se taj problem riješi.

Počinju planirati petotjedno putovanje biciklom od sjevera do juga Norveške – oko 3000 kilometara – a taj golem napor zahtijevat će da putem jedu dobro i hranjivo. Jedini problem je njihovo strogo pravilo: sve što pojedu mora biti iz prehrambenog otpada.

KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.

Treće izdanje KineDoka u Hrvatskoj donosi niz novih hvaljenih europskih autorskih dokumentaraca. Prikazat će se recentni filmovi, redom premijerno prikazani na prestižnim filmskim festivalima, sa željom da jedinstvene priče i kvalitetni filmovi budu dostupniji i publici u velikim gradovima, ali i onoj u malim mjestima do kojih dokumentarni filmovi teško stižu.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Exit mobile version