U UTORAK NA MOLO LONGU: Besplatna projekcija filma “Rok trajanja – istekao”

Uz svježi povjetarac na prekrasnom Molo longu očekuje nas lijepo filmsko iskustvo

U utorak 15. kolovoza s početkom u 21 sat u okviru programa KineDok, uz zvuk povjetarca na prekrasnom Molo longu, prikazat će se norveški dokumentarac “Rok trajanja – istekao” o problemu zbrinjavanja prehrambenog otpada

U bogatoj Norveškoj prehrambeni otpad predstavlja golem problem kojem nitko ne vidi rješenja. Četiri mladića odlučuju nešto učiniti kako bi podigli razinu svijesti o toj temi. Žele potaknuti društvene promjene i probudili političku volju da se taj problem riješi.

Počinju planirati petotjedno putovanje biciklom od sjevera do juga Norveške – oko 3000 kilometara – a taj golem napor zahtijevat će da putem jedu dobro i hranjivo. Jedini problem je njihovo strogo pravilo: sve što pojedu mora biti iz prehrambenog otpada.

KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.

Treće izdanje KineDoka u Hrvatskoj donosi niz novih hvaljenih europskih autorskih dokumentaraca. Prikazat će se recentni filmovi, redom premijerno prikazani na prestižnim filmskim festivalima, sa željom da jedinstvene priče i kvalitetni filmovi budu dostupniji i publici u velikim gradovima, ali i onoj u malim mjestima do kojih dokumentarni filmovi teško stižu.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari