PROGRAM OBILJEŽAVANJA

U utorak proslava Dana grada Opatije i blagdana sv. Jakova. Navečer procesija ulicama grada

U nutorak 25. srpnja, na blagdan svetoga Jakova, nebeskog zaštitnika Opatije, u Župi sv. Jakova ap. jutarnja misa će biti služena u 9 sati, a svečano liturgijsko slavlje u 19 sati predvodit će starješina dominikanskog samostana u Rijeci, Ivan Dominik Iličić. Nakon mise planirana je procesija ulicama Opatije.

Grad Opatija u povodu Dana grada organizira koncert Francesca Squarce u Villi Angiolini naziva “Glazbeni kaleidoskop – pod zvjezdanim nebom Opatije”. Francesco Squarca je pripremio nekoliko autorskih skladbi na talijanskom jeziku, kao i poznatih internacionalnih i domaćih hitova. Za glazbenu pratnju zadužen je maestro Aleksandar Valenčić. Prigodni glazbeni program nadopunit će i posebna gošća Nevia Rigutto.

Zbog najave loših vremenskih prilika sutra u večernjim satima, najavljeni nastup SpartJazz Quarteta ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer u povodu obilježavanja Dana grada, bit će održan u novom terminu: nedjelja, 6. kolovoza 2023. s početkom u 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari