NA HALUBJANU

U Viškovu će se izgraditi hostel, i to u sklopu nove sportske dvorane!

U sklopu buduće sportske dvorane u Viškovu, planira se izgradnja hostela koji će pružati dodatne smještajne kapacitete. Sportska dvorana, koja će se nalaziti u Sportsko-rekreacijskoj zoni Halubjan, izgradit će se preko puta Kuće halubajskega zvončara. Prema idejnom rješenju koje su predstavili arhitekti Igor Rožić i Mirna Štimac iz arhitektonskog ureda Rožić arhitekti i partneri d.o.o., hostel će biti smješten na drugom katu dvorane, čime će se osigurati prostor za smještaj sportaša, posjetitelja i drugih korisnika dvorane.

Sportska dvorana će zauzimati bruto površinu od oko 5.500 četvornih metara na zemljištu veličine nešto više od sedam tisuća četvornih metara. Osim hostela, dvorana će sadržavati trodijelnu sportsku dvoranu za različite sportove, borilačke dvorane, fitness i teretanu, ugostiteljski objekt te urede za lokalne udruge. Projekt predviđa i garažni prostor u suterenu.

Realizacija ovog projekta ne samo da će zadovoljiti potrebe brojnih sportskih udruga i klubova s područja Viškova, već će i mladima pružiti adekvatan prostor za okupljanje i razmjenu ideja, dok će izgradnja hostela omogućiti smještaj kako za sportske događaje, tako i za ostale aktivnosti koje će se održavati u dvorani.

Vrijednost investicije procjenjuje se na između 12 i 15 milijuna eura bez PDV-a, a radovi bi trebali započeti 2026. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari