UREĐENJE SPORTSKO REKREACIJSKE ZONE

U Viškovu danas započeli radovi na izgradnji parkirališta uz Nogometni klub Halubjan

smart

Danas su počeli pripremni radovi na izgradnji parkirališta uz Nogometni klub Halubjan. Rok izvođenja radova je 120 kalendarskih dana, a u ovaj zahvat Općina će uložiti 1,1 milijun kuna.

Radove izvodi tvrtka CPK d.d. Koper. U sklopu investicije postavit će se sva potrebna komunalna oprema, izgradit će se sustav oborinske odvodnje te postaviti vertikalna i horizontalna signalizacija. Prethodno će se preložiti postojeće instalacije u zoni zahvata. Cijela površina će se asfaltirati, a na njoj će po završetku zahvata biti 50-ak označenih parkirnih mjesta s rezerviranim mjestima za osobe smanjene pokretljivosti. Izgradit će se i posebno obilježiti parking za autobuse. Napravit će se i novi izlaz s parkirališne površine te dobiti nova mogućnost za uključenje na prometnicu prema Kastvu. Za vrijeme izvođenja radova u zoni zahvata će se uvesti privremena regulacija prometa pa se korisnici mole za pojačanu pažnju pri dolasku i odlasku s Halubjana.

Ovim će ulaganjem zona Halubjan postati prije svega funkcionalnija. Osim funkcionalnosti jer ćemo izgraditi parkiralište, prostor ćemo komunalno osuvremeniti i time stvoriti preduvjete za daljnje uređenje sportsko-rekreacijske zone Halubjan. NK Halubjan je naš ponos i žao mi je što nisu zbog pandemije mogli organizirati proslavu 50 godina uspješnog rada i djelovanja. Općina Viškovo itekako cijeni dugogodišnji trud entuzijasta iz NK Halubjan pa nastojimo financijski pomoći kako rad kluba tako i obnovu infrastrukture. Najveće bogatstvo kluba su djeca i mladi kojih je svakim danom sve više što nas posebno veseli. Posljednje tri godine rad kluba financijski prati Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo koja za rad NK Halubjan izdvaja nešto više od 400 tisuća kuna godišnje“, ističe općinska načelnica Sanja Udović.

Zadovoljstvo izgradnjom parkirališta ne krije ni prvi čovjek NK Halubjan Dalibor Marčelja.

Zahvalio bih se Općini Viškovo na ovoj investiciji jer ćemo za nekoliko mjeseci dobiti toliko željeni parking, a prostor ispred kluba će biti značajno bolji, ljepši i funkcionalniji. Koristim ovu priliku da zamolim roditelje naših 260 polaznika u mlađim uzrasnim kategorijama za razumijevanje i strpljenje za vrijeme izvođenja radova. S obzirom da većina njih djecu svakodnevno dovozi automobilima na treninge, apeliram na njih da se ne zadržavaju nepotrebno u zoni gradilišta. Ako već dolaze automobilom, neka se s vozilom minimalno zadržavaju i za parking koriste prostor s desne strane od ulaza u klub.“, kaže predsjednik NK Halubjan Dalibor Marčelja.

Tijekom sljedeće godine počet će i radovi na cjelovitoj rekonstrukciji glavnog objekta s dogradnjom svlačionica, sanitarnih čvorova i ostalih klupskih prostorija u što će Općina uložiti oko 4,5 milijuna kuna. U sklopu ove investicije, postojeći sustav grijanja, hlađenja i ventilacije zamijenit će se suvremenim sustavom na načelima energetske učinkovitosti čime će se boravak u prostoru činiti ugodnijim, a trošak energenata značajno smanjiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari