NAGRADA PUBLIKE 'BORIS PAPANDOPULO'

U ‘Zajcu’ dodijeljene nagrade publike najboljima u baletnom programu, nagrađena predstava ‘Čajkovski’

Za najbolje uloge nagrađeni su Soyoka Iwata i Janne Boere

Nagrada publike „Boris Papandopulo“ za najbolju predstavu u programu Baleta HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2022. / 2023. pripala je predstavi Čajkovski“ što ju je na odabranu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog koreografirao Cayetano Sota.

A za solističke intervencije i ulogu moderatora u istoj predstavi, predstavi „Čajkovski“, Janne Boere primio je večeras Nagradu publike „Joža Komljenović“ za najbolje ostvarenu mušku ulogu u baletnom programu prošle sezone.

Za najbolju žensku ulogu nagrađena je Soyoka Iwata. Za ulogu Marie u predstavi „Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Maura de Candije te za solističke intervencije u predstavi „Heroj je umoran“ skladatelja Frana Đurovića i koreografa Giuseppea Spote pripala joj je Nagrada publike „Olga Orlova“, koju joj je, kao i njenom kolegi, uručila ravnateljica Baleta Maša Kolar.

Najboljima u prošlosezonskom baletnom programu prema glasovima publike, nagrade su dodijeljene nakon izvedbe baletnog diptiha „Sad i nikad više“, čime je ujedno okončano proglašenje nagrađenih po izboru publike u svim umjetničkim ansamblima „Zajca“ za prošlu sezonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari