U Zračnu luku Rijeka “slijeću” silni milijuni za promociju  Kvarnera kao avio destinacije, hoće li iskoristiti priliku?

Idi na originalni članak
Foto. Facebook ZLR

Primorsko-goranska županija nastavlja s podrškom jačanja prometa Zračne luke Rijeka, a time i promoviranju Kvarnera kao avio destinacije

Oglas

Sve to provodi se kroz sufinanciranje promotivne kampanje oglašavanja zajedno s jedinicama lokalne samouprave, lokalnim turističkim zajednicama i subjektima turističkog gospodarstva s područja Primorsko-goranske županije.

U tu je svrhu u proračunu županije osigurano 950.000 kuna, a također će PGŽ preuzeti i podmirivanje umjesto gradova i općina Gorskog kotara kao i njihovih turističkih zajednica i gospodarstva”, izvijestio je na susretu s novinarima zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Dodao je da je za program udruženog oglašavanja  odobreno ukupno 7,7 milijuna kuna od čega polovicu daje Hrvatska turistička zajednica, a drugu polovicu zajedno će osigurati TZ Kvarnera, PGŽ, lokalne turističke zajednice te hotelijeri i kampovi s Kvarnera. Uvođenje novih avio linija važan je iskorak za Zračnu luku Rijeka, a pogotovo što je upravo liniju prema Krku otvorila velika kompanija Lufthansa.

Kako je istaknuo zamjenik, u ovom trenutku vode se pregovori s državom oko raspodjele 100 milijuna kuna za sufinanciranje letova na domaćim linijama, takozvani PSO. Do sada je iz tog „paketa“ Zračna luka Rijeka dobivala nepunih milijun kuna, manje i od zračne luke na Braču, a zahtjev je  da se 10 posto iz ukupne svote usmjeri Krku kako bi se krčki aerodrom doveo u poziciju za  ravnopravnu tržišnu utakmicu s ostalim zračnim lukama. Zahtjev je i da se avio linija prema Dubrovniku uvede svakodnevno a ne kao što je sada slučaj dva puta tjedno.

Zamjenik je najavio i skori početak građevinskih radova na uređenju Centra za posjetitelje o velikim zvijerima u Staroj Sušici, nakon što je odabran najpovoljniji ponuditelj. Ukupna vrijednost rekonstrukcije i uređenja Centra iznosi 3,8 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti gotovo do rujna slijedeće godine.

Pročelnik Ureda županije Goran Petrc dodao je kako je za provedbu mjera zaštite od požara Županija osigurala 100.000 kuna.

Exit mobile version