ŠKOLSKI PROJEKT

Učenici OŠ Kostrena promovirali vlastitu zbirku stripova “Stripaonica”

U školskom projektu OŠ Kostrena Učenici pisci, do sada je tiskano pet zbirki ilustriranih priča, a dvadesetak učenika tijekom godina je napisalo i predstavilo svoju prvu priču.

Jučer je u Osnovnoj školi Kostrena promovirana zbirka stripova Stripaonica, koja sadrži šesnaest stripova od četrnaest autorica i jednog autora.

Naziv Stripaonica potaknula je autorica Lea Krpan (5.b) koja je “nezaustavljivo proizvodila” stripove s likom Koko, čime je ostvaren ovogodišnji cilj projekta – izražavanje stripom, najkraćom jezično-umjetničkom formom koja objedinjuje sliku i tekst.

Projekt se ostvaruje na izvannastavnoj aktivnosti popularno nazvanoj KČK – Knjižnični čitalački klub. KČK kao izvannastavna aktivnost djeluje u školskoj knjižnici Kostrena neprekinuto petnaest godina za učenike koji žele dio slobodnog vremena utrošiti na rad u knjižnici.

“Aktivnosti KČK objavljuju se na mrežnoj stranici školske knjižnice, izvannastavne aktivnosti KČK. KČK je tekuće školske godine pohađalo od 24 do 27 učenika, od 3. do 7. razreda, a jedna od aktivnosti je školski projekt Učenici pisci. Pronaći stvaralački put od ideje do proizvoda, od praznog papira do knjige, od autora do čitatelja, od ničeg do nečeg, artikuliranje osobne ideje i prenošenje na papir, vizualno uobličavanje ideje u dogovoreni format, suradnički rad, nije lako – ali već niz godina, kroz provođenja projekta, postalo je – ostvarivo”, ističu iz OŠ Kostrena.

Učenici koji izaberu rad na ovom projektu slobodno vrijeme provode u školskoj knjižnici stvarajući svoje autorsko djelo u fazama istraživačkog učenja. Voditeljica školskog projekta Učenici pisci je Korina Udina, a izdavač Osnovna škola Kostrena, dok grafičku pripremu i digitalizaciju izrađuje Mladen Stipanović.

Projekt Učenici pisci sufinanciran je od strane Općine Kostrena koja niz godina podržava projekt kao svojevrsni pedagoški nadstandard.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari