KLINIKA ZA PEDIJATRIJU

Učenici OŠ Srdoči donirali slikovnice djeci na bolničkom liječenju u riječkom KBC-u

U prostorima Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka danas je upriličena primopredaja slikovnica koje su donirali učenici i profesori Osnovne škole Srdoči.

Akcija je dio projekta „Čajanka s tetom Julijom“ kojom su učenici produženog boravka Osnovne škole Srdoči obilježili Međunarodni humanitarni dan (23. studenoga), čitajući slikovnicu Julije Donaldson „Piknja u bolnici“. Kao nastavak obilježavanja ovog datuma, naglašavajući važnost humanitarnog djelovanja, u suradnji sa školskom knjižničarkom pokrenuta je humanitarna akcija za djecu pacijente novog bolničkog kompleksa na Sušaku kako bi se simboličnom gestom ukazalo na važnost čitanja te ugodnog i kvalitetnog provođenja vremena „u društvu s knjigom“, naročito za vrijeme boravka u bolnici.

Slikovnice su prikupljane tijekom adventskog perioda i početkom veljače, uoči obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače). Svaku doniranu slikovnicu, od stotinjak prikupljenih, prati i pismo malih produženaca s dobrim željama za njihove vršnjake u bolnici, pod geslom: „Tako mali, a tako hrabri!“

Vrijednu donaciju koja će zasigurno razveseliti male pacijente koji se zateknu na liječenju u novom bolničkom kompleksu na Sušaku uručile su učiteljice Nensi Čargonja Košuta, Matea Dobrović Juričić i Bernarda Sučić s predstavnicama učenika. Uz iskrenu zahvalu učenicima i djelatnicima na njihovoj plemenitoj inicijativi, darove je preuzela glavna sestra Klinike za pedijatriju Danijela Višnić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari