ZDRAV ZA 5

Učenici OŠ Srdoči isprobali ‘pijane naočale’ i naučili sve o opasnostima konzumacije alkohola!

Idi na originalni članak

Policijska službenica PU primorsko-goranske je s današnjim danom održala predavanja za četiri osma razreda Osnovne škole „Srdoči“. Ovom prilikom je devedeset pet učenika škole imalo priliku saznati o lošem utjecaju alkohola na mlade ljude, na njihov kognitivni i psiho-emocionalni razvoj, kao i razlog nastanka mnogih kažnjivih ponašanja s kojima se policija susreće ako se radi o mladima koji su u alkoholiziranom stanju (vršnjačko nasilje, tučnjave, vandalizam, prometne nesreće s teškim posljedicama). S učenicima se razgovaralo o kaznenopravnim aspektima konzumacije alkohola, naglašavajući da su prekršajno i kazneno odgovorni već od 14 godine života.

Oglas

Nastavak provedbe preventivnog projekta Zdrav za 5

Svi su imali priliku isprobati tzv. „pijane naočale“ koje simuliraju učinak alkohola te su gledajući kroz naočale koje prikazuju 0,8 do 1,5 promila alkohola u organizmu mogli osjetiti usporeno vrijeme reakcije, vizualnu konfuziju i nedostatak koordinacije. Na taj način policijska službenica ih je nastojala senzibilizirati o štetnosti i posljedicama alkohola.

U narednom razdoblju za učenike prvih razreda srednjih škola provodit će se predavanja prema projektu „Zdrav za 5“ o prevenciji ovisnosti i zlouporabi opojnih droga, a do kraja školske godine navedeni projekt provodit će se u svim osnovnim i srednjim školama na području Primorsko-goranske županije.

Podsjećamo, projekt “Zdrav za 5” nastao je u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova s Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i mladih te se provodi na području svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Za učenike osmih razreda odnosi na prevenciju ovisnosti i zlouporabu alkohola, dok se za učenike prvog razreda srednje škole odnosi na prevenciju ovisnosti i zlouporabu droga.

Exit mobile version