ODRŽANE AKTIVNOSTI

Učenički dom Podmurvice promocijom Ljetopisa obilježio 75 godina uspješnog rada

Pod motom “75 godina živimo vrijednosti”, Učenički dom Podmurvice nizom aktivnosti obilježava tu veliku obljetnicu, a predstavljen je i novi broj ljetopisa kojim se tradicionalno bilježe aktivnosti Doma u posljednjih pet godina.

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Edita Stilin, čestitajući 75 godina uspješnog rada istaknula je da su domovi izuzetno važna karika u srednjoškolskom obrazovanju, jer zahvaljujući njima učenici mogu odabrati školu koju žele, te dodala da je u PGŽ-u u domovima smješteno 900 učenika.

Navodeći kako su djelatnici i učenici u posljednje tri godine obilježene pandemijom napredovali u korištenju tehnologije, ravnateljica Ljiljana Kencel istaknula je da su se uključili i u tri Erasmus+ projekta. Naglasila je da je bezbroj vrijednosti utkano u njihov svakodnevni rad, a ponosni su što su postali prepoznatljivi po dvije važne teme – o prevenciji nasilja i ovisnosti te ekologiji.

“Uspješno ostvarujemo dugogodišnju suradnju s institucijama u lokalnoj zajednici koje pružaju podršku socijalno osjetljivim skupinama kao što su beskućnici, umirovljenici, djeca s teškoćama u razvoju, zlostavljana i zanemarivana djeca, slijepe osobe te osobe s invaliditetom koje su u interakciji s našim učenicima. Na taj način učenici razvijaju humane vrijednosti i poštuju različitosti”, istaknula je ravnateljica.

Pedagoginja Olivia Vukić istaknula je da je ta ustanova prepoznatljiva po humanosti, održivom načinu življenja, toleranciji i uvažavanju različitosti te se te vrijednosti njeguju kroz svakodnevni rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari