ODRŽANE AKTIVNOSTI

Učenički dom Podmurvice promocijom Ljetopisa obilježio 75 godina uspješnog rada

Idi na originalni članak

Pod motom “75 godina živimo vrijednosti”, Učenički dom Podmurvice nizom aktivnosti obilježava tu veliku obljetnicu, a predstavljen je i novi broj ljetopisa kojim se tradicionalno bilježe aktivnosti Doma u posljednjih pet godina.

Oglas

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, Edita Stilin, čestitajući 75 godina uspješnog rada istaknula je da su domovi izuzetno važna karika u srednjoškolskom obrazovanju, jer zahvaljujući njima učenici mogu odabrati školu koju žele, te dodala da je u PGŽ-u u domovima smješteno 900 učenika.

Navodeći kako su djelatnici i učenici u posljednje tri godine obilježene pandemijom napredovali u korištenju tehnologije, ravnateljica Ljiljana Kencel istaknula je da su se uključili i u tri Erasmus+ projekta. Naglasila je da je bezbroj vrijednosti utkano u njihov svakodnevni rad, a ponosni su što su postali prepoznatljivi po dvije važne teme – o prevenciji nasilja i ovisnosti te ekologiji.

“Uspješno ostvarujemo dugogodišnju suradnju s institucijama u lokalnoj zajednici koje pružaju podršku socijalno osjetljivim skupinama kao što su beskućnici, umirovljenici, djeca s teškoćama u razvoju, zlostavljana i zanemarivana djeca, slijepe osobe te osobe s invaliditetom koje su u interakciji s našim učenicima. Na taj način učenici razvijaju humane vrijednosti i poštuju različitosti”, istaknula je ravnateljica.

Pedagoginja Olivia Vukić istaknula je da je ta ustanova prepoznatljiva po humanosti, održivom načinu življenja, toleranciji i uvažavanju različitosti te se te vrijednosti njeguju kroz svakodnevni rad.

Exit mobile version