TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Galerija | Učkarski samanj i ove godine na Poklonu; U pripremi je bogat program događanja

U nedjelju, 3. rujna, u Parku prirode Učka, na prijevoju Poklon, održat će se tradicionalna manifestacija XV. Učkarski samanj. Najveći sajam na području Istre i Kvarnera i ove će godine obuhvatiti prodajno-izložbeni dio, predavanja, predstave za djecu te kulturno-zabavni program.

Učkarski samanj promiče kulturnu i prirodnu baštinu zaštićenog područja Parka prirode Učka i okolice te pruža potporu lokalnim proizvođačima tradicijskih proizvoda. Na sajmu će se tako, i ove godine, predstaviti autohtoni proizvodi s obje strane Učke, a posjetitelji će imati priliku doživjeti nasljeđe Istre i zaleđa Opatijske rivijere, kroz predstavljanje udruga koje njeguju tradicijsku kulturu ovog kraja, kao i kroz prezentaciju starih zanata i izvornih životinjskih pasmina, poput ovce pramenke i boškarina.

Na manifestaciji će sudjelovati 50-ak izlagača, udruga i organizacija. Posjetitelje će kroz program voditi Robert Ferlin, a na Poklonu ih očekuje bogati kulturno-zabavni program, koji će predvoditi Koktelsi, predavanje Stipe Božića, dječja predstava riječkog Gradskog kazališta lutaka te gastronomska ponuda lokalnih specijaliteta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari