PRVE AKCIJE UDRUGE

Galerija | Udruga ‘Srcem za Punat’ krenula u krajobrazno uređenje osnovne škole u Puntu

Udruga će u tri faze krajobrazno urediti osnovnu školu u Puntu, u čemu će im pomoći mještani i Marina Punat, koja će donirati potrebne sadnice i mehanizaciju

Udruga Srcem za Punat tek je nedavno osnovana, a već je krenula u najavljene akcije za bolji život mjesta Punat, baš kako su i obećali. U suradnji s Marinom Punat i Osnovnom školom Punat, preuzeli su brigu o uređenju školskog vrta, odnosno krajobraznog uređenja škole u Puntu.

Uređenje će se odvijati u tri faze – jesen 2020, veljača i proljeće 2021. budući da je sadnja bilja podložna godišnjim dobima.

Nekolicina volontera udruge Srcem za Punat pod stručnim vodstvom inženjera hortikulture Ivana Petraka otpočela je s prvom fazom uređenja, presađivanjem stablašica.

Radove će provoditi članovi udruge i mještani volonteri, a Marina Punat će im pomoći donacijom sadnog materijala i potrebnom građevinskom mehanizacijom.

– Jako me veseli što smo odmah počeli provoditi ono oko čega smo se i okupili, a to su briga o okolišu i stvaranje boljeg mjesta za život. Prošli tjedan smo uređivali obiteljske grobnice mještana, koji ih zbog pandemije ili udaljenosti nisu mogli obići na blagdan Svih svetih, a veseli me što nastavljamo s uređenjem zelenih površina za naše najmlađe i što ćemo, zahvaljujući svima koji doniraju svoje vrijeme i rad, djeci omogućiti lijep okoliš oko škole.

Cijeli projekt krajobraznog uređenja dvorišta škole je osmislila krajobrazna arhitektica Dobrila Kraljić, a tijekom sadnji i radova će se uključivati i drugi stručnjaci, kao i sama djeca i mještani. Predlažem da svi zainteresiran prate naše objave na  Facebook stranici udruge i priključe nam se u akcijama u čim većem broju. Vjerujem da ćemo na proljeće svi uživati u plodovima zajedničkog rada – istaknula je za početak uređenja Iva Šulina, predsjednica udruge Srcem za Punat.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari