PRVE AKCIJE UDRUGE

Galerija |Udruga ‘Srcem za Punat’ krenula u krajobrazno uređenje osnovne škole u Puntu

Idi na originalni članak

Udruga će u tri faze krajobrazno urediti osnovnu školu u Puntu, u čemu će im pomoći mještani i Marina Punat, koja će donirati potrebne sadnice i mehanizaciju

Oglas

Udruga Srcem za Punat tek je nedavno osnovana, a već je krenula u najavljene akcije za bolji život mjesta Punat, baš kako su i obećali. U suradnji s Marinom Punat i Osnovnom školom Punat, preuzeli su brigu o uređenju školskog vrta, odnosno krajobraznog uređenja škole u Puntu.

Uređenje će se odvijati u tri faze – jesen 2020, veljača i proljeće 2021. budući da je sadnja bilja podložna godišnjim dobima.

Nekolicina volontera udruge Srcem za Punat pod stručnim vodstvom inženjera hortikulture Ivana Petraka otpočela je s prvom fazom uređenja, presađivanjem stablašica.

Radove će provoditi članovi udruge i mještani volonteri, a Marina Punat će im pomoći donacijom sadnog materijala i potrebnom građevinskom mehanizacijom.

– Jako me veseli što smo odmah počeli provoditi ono oko čega smo se i okupili, a to su briga o okolišu i stvaranje boljeg mjesta za život. Prošli tjedan smo uređivali obiteljske grobnice mještana, koji ih zbog pandemije ili udaljenosti nisu mogli obići na blagdan Svih svetih, a veseli me što nastavljamo s uređenjem zelenih površina za naše najmlađe i što ćemo, zahvaljujući svima koji doniraju svoje vrijeme i rad, djeci omogućiti lijep okoliš oko škole.

Cijeli projekt krajobraznog uređenja dvorišta škole je osmislila krajobrazna arhitektica Dobrila Kraljić, a tijekom sadnji i radova će se uključivati i drugi stručnjaci, kao i sama djeca i mještani. Predlažem da svi zainteresiran prate naše objave na  Facebook stranici udruge i priključe nam se u akcijama u čim većem broju. Vjerujem da ćemo na proljeće svi uživati u plodovima zajedničkog rada – istaknula je za početak uređenja Iva Šulina, predsjednica udruge Srcem za Punat.

 

Exit mobile version