SUMNJIVI PROJEKTI

Uhićenja u Rijeci! Velika akcija Europskog tužiteljstva, Pretresi u tijeku

Neslužbeno se doznaje kako su istragom obuhvaćene neke osobe iz riječke gradske uprave, među njima i bivša pročelnica gradskog ureda.

Pet osoba uhićeno je na riječkom i međimurskom području.

Na vrata više osoba na području Rijeke i Međimurja jutros je pokucala policija, javlja Jutarnji list.

Sumnja se u malverzacije sa sredstvima iz fondova Europske unije, a akcija se provodi po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO).

Doznaje se kako je nekoliko osoba uhićeno te su u tijeku pretresi njihovih domova.

Istragom su navodno obuhvaćene neke osobe iz riječke gradske uprave, među njima i jedna bivša pročelnica nadležnog gradskog ureda. Osim njih, na meti istražitelja našle su se barem još dvije osobe povezane s jednom međimurskom tvrtkom koja je izvodila radove na projektu vezanom za zbrinjavanje otpada.

Radi se o projektu koji je sufinanciran s više od 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Kako se neslužbeno doznaje, istražitelji EPPO-a sumnjaju da je bilo nezakonitih pogodovanja prilikom samog natječaja za taj posao, kao i da je cijeli projekt na koncu neosnovano preplaćen, prenosi RTL Danas.hr.

Oglasio se EPPO

Ured europskog javnog tužitelja, u suradnji s Policijskim nacionalnim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, uhitio je danas, 4. travnja 2023. godine, u Hrvatskoj, pet osoba  zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, počinjenu na štetu Kohezijskog fonda EU.

U tijeku je provođenje hitnih istražnih radnji s ciljem prikupljanja dokaza.

Činjenice koje se provjeravaju odnose se na pet osoba i jedno trgovačko društvo, za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja za sortiranje prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari