SUMNJIVI PROJEKTI

Uhićenja u Rijeci! Velika akcija Europskog tužiteljstva, Pretresi u tijeku

Idi na originalni članak

Neslužbeno se doznaje kako su istragom obuhvaćene neke osobe iz riječke gradske uprave, među njima i bivša pročelnica gradskog ureda.

Oglas

Pet osoba uhićeno je na riječkom i međimurskom području.

Na vrata više osoba na području Rijeke i Međimurja jutros je pokucala policija, javlja Jutarnji list.

Sumnja se u malverzacije sa sredstvima iz fondova Europske unije, a akcija se provodi po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO).

Doznaje se kako je nekoliko osoba uhićeno te su u tijeku pretresi njihovih domova.

Istragom su navodno obuhvaćene neke osobe iz riječke gradske uprave, među njima i jedna bivša pročelnica nadležnog gradskog ureda. Osim njih, na meti istražitelja našle su se barem još dvije osobe povezane s jednom međimurskom tvrtkom koja je izvodila radove na projektu vezanom za zbrinjavanje otpada.

Radi se o projektu koji je sufinanciran s više od 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova. Kako se neslužbeno doznaje, istražitelji EPPO-a sumnjaju da je bilo nezakonitih pogodovanja prilikom samog natječaja za taj posao, kao i da je cijeli projekt na koncu neosnovano preplaćen, prenosi RTL Danas.hr.

Oglasio se EPPO

Ured europskog javnog tužitelja, u suradnji s Policijskim nacionalnim Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, uhitio je danas, 4. travnja 2023. godine, u Hrvatskoj, pet osoba  zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, počinjenu na štetu Kohezijskog fonda EU.

U tijeku je provođenje hitnih istražnih radnji s ciljem prikupljanja dokaza.

Činjenice koje se provjeravaju odnose se na pet osoba i jedno trgovačko društvo, za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz postupke javne nabave u okviru projekta izgradnje postrojenja za sortiranje prikupljenog otpada u Mihačevoj Dragi.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.

Exit mobile version