UKLJUČITE SE! Pokrenuta humanitarna akcija „Vesele plahtice“ za djecu iz Dječje bolnice Kantrida

Osnovna ideja je prikupiti sredstva za nabavku posteljnog platna šarenih i veselih boja koja će se u volonterskoj akciji u organizaciji Kluba mladih Rijeka i Saveza udruga mladih PGŽ krojiti i šivati u zajedničkoj radionici

Klub mladih Rijeka u suradnji sa Savezom udruga mladih Primorsko-goranske županije pokrenuo je humanitarnu akciju čiji je cilj je inventar Jedinice intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida učiniti što veselijim kako bi djeca svoj boravak u njemu što lakše podnijela

Osnovna ideja je humanitarnom akcijom prikupiti sredstva za nabavku posteljnog platna šarenih i veselih boja koja će se u volonterskoj akciji u organizaciji Kluba mladih Rijeka i Saveza udruga mladih Primorsko-goranske županije krojiti i šivati u zajedničkoj radionici uz sudjelovanje mnogobrojnih volontera s područja Primorsko-goranske županije.

Sukladno potrebama Jedinice intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida za opremanje „veselim plahticama“ svih inkubatora, babytherm kreveta i velikih kreveta organizatorima akcije potrebno je oko 100 metara posteljnog platna veselih boja, mašine za šivanje, škare, puno konca i malo dobre volje.

5

Procijenjeni troškovi za izradu jednog seta posteljine za Jedinicu intenzivnog liječenja Dječje bolnice Kantrida su 8.500,00 kn, a sredstva će se u razdoblju od 17.10.-17.11. 2016. prikupljati podizanjem crowdfunding platforme kojom će svi građani, fizičke i pravne osobe imati priliku sudjelovati u realizaciji ovog projekta. Kroz tu platformu organizatori će svakodnevno 17.11.2016. obaviještavati javnost o iznosu prikupljenih sredstava, cilju koji je potreban i vremenu koje je ostalo do kraja akcije.

Račun za uplaćivanje pomoći

Sve pravne i fizičke osobe koje žele vlastitim sredstvima pomoći u realizaciji ovog projekta to mogu učiniti uplatom sredstava na račun:

HR55 2402 0061 1006 0750 1 Erste&Steiermärkische Bank d.d.
Poziv na broj: HR00 3531-01-OIB
Svrha: Donacija – Vesele plahtice

Sredstva će se također prikupljati kroz mnogobrojne druge projekte koji će se u istom razdoblju organizirati u Klubu mladih Rijeka, Savezu udruga mladih Primorsko-goranske županije te na svim drugim lokacijama koje se priključe realizaciji ovog projekta.

Već sada se organizatori zahvaljuju prvenstveno KBC Rijeka na susretljivosti, dobavljačima Čateks d.d., IN-Time d.o.o. koji su iskazali spremnost da podrže ovu akciju, te mnogobrojnim šilicama diljem Hrvatske, od Pule do Iloka, koje su se javile već u pripremi ovog projekta da žele pomoći u realizaciji.

vizual-plahtice

Iako je osnovi cilj prikupljanje 8.500,00 kn za izradu jednog seta „veselih plahtica“, nakon medijske prezentacije ovog projekta i sukladno iskustvima iz prethodnih humanitarnih akcija u organizaciji ovih udruga organizatori očekuju i nadaju se da će se prikupiti dovoljno sredstava za realizaciju i većeg broja setova za opremanje krevetića naših najmlađih.

Ovim putem pozivaju sve institucije, dobavljače, građane, članove udruga i volontere da se priključe ovoj akciji.

Kad se male ruke slože „vesele plahte“ se samo množe!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari