UKRASIMO SAMI GRADSKI BOR: Izradom kuglica 1. i 2. prosinca sudjelujte u humanitanoj akciji za riječki Centar za autizam

Foto: Facebook Ivan Vuljanić

UKRASIMO SAMI GRADSKI BOR: Izradom kuglica 1. i 2. prosinca sudjelujte u humanitanoj akciji za riječki Centar za autizam

Humanitarna akcija Kuglice dobrih želja odvijat će se tijekom 1. i 2. prosinca 2016. godine na Korzu a humanitarna akcija Lampioni dobrih želja predviđena je za 16. prosinca s početkom u 19 sati na Molo longu

U sklopu tradicionalne manifestacije Advent u Rijeci bit će provedena humanitarna akcija Rijeka dobrih želja. Akcija se sastoji od dvije aktivnosti – već poznate akcije Lampioni dobrih želja i Kuglice dobrih želja, kada će građani imati priliku izraditi kuglicu, u nju pohraniti najljepše blagdanske želje i njome ukrasiti gradski bor na Korzu. Sudjelujući u akcijama, građani doniraju sredstva riječkom Centru za autizam.

Akciju Rijeka dobrih želja u Salonu Grada Rijeke predstavili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te voditeljice akcije, studentice Karla Pavlović i Lea Radošević, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

akcija-bor

Naime, humanitarnu akciju Lampioni dobrih želja prošle su godine pokrenule i organizirale riječke studentice Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević kojima se potom priključila i Udruga studenata biotehnologije (UsbRi) i ostali studenti riječkog Sveučilišta. Akcija se pokazala iznimno uspješnom pa su je studenti u suradnji s Gradom Rijekom i ove godine odlučili ponoviti.

Točnije, ukoliko vremenske prilike dozvole, humanitarna akcija Lampioni dobrih želja predviđena je za 16. prosinca s početkom u 19 sati na Molo longu. Lampion će se moći nabaviti donacijom od 20 kuna u kućici koja će biti postavljena na Korzu ispred bivše zgrade pošte ili na štandu na Molo longu. Svi koji uplate donaciju moći će podići lampione na dan njihovog puštanja na Molo longu, od 17 sati nadalje.

U sklopu ove akcije u zrak će biti pušteno 3000 lampiona, a u slučaju lošeg vremena akcija se odgađa za 17. prosinca, odnosno prvi idući dan s lijepim vremenom.

U suradnji s Gradom Rijekom i pod pokroviteljstvom Grada, studenti su spomenutu akciju proširili i dodatnom aktivnošću – Kuglicama dobrih želja.

Humanitarna akcija Kuglice dobrih želja odvijat će se tijekom 1. i 2. prosinca 2016. godine na Korzu. Građani će tijekom akcije također moći donirati 20 kuna u kućici na Korzu ispred bivše zgrade pošte, a zauzvrat će dobiti praznu kuglicu u koju će moći napisati svoje najljepše božićne poruke ili želje, a kuglicu potom objesiti na gradski bor na Korzu. Za ovu je akciju predviđeno 300 kuglica.

jelka-korzo-2016-copy

Ove dvije akcije čine humanitarnu akciju Rijeka dobrih želja, a sva prikupljena sredstva bit će donirana riječkom Centru za autizam kojemu će se pomoći u izgradnji senzornog parka.

Također, građane koji su aktivni na društvenim mrežama poziva se da koristeći hashtag #rijekadobrihželjaobjave slike svojih kuglica ili lampiona te na taj način prošire priču o ovoj humanitarnoj akciji.

Kako kažu organizatori, naziv humanitarne akcije Rijeka dobrih želja nije odabran samo zato jer se ona odvija u Rijeci, već zato jer nosi i određenu simboliku budući da će se želje građana, poput nabujale rijeke, proširiti gradskim prostorom, prenose mrežne sranice Grada Rijeke.

K tome, pri skidanju kuglica s bora, one će biti podijeljene građanima koji će na taj način simbolično postati povezani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari