DIVNA GESTA!

Umirovljenik domovima zdravlja u Opatiji i Istri dao 400.000 kuna, svoju životnu ušteđevinu

Umirovljenik domovima zdravlja u Opatiji  i Istri dao 400.000 kuna, svoju životnu ušteđevinu

Umirovljenik Milan Grozić (80) istarskom i opatijskom zdravstvu donirao je ukupno 400.000 kuna

Umirovljenik Milan Grozić (80) odlučio je svoju životnu ušteđevinu donirati istarskom i opatijskom zdravstvu. Ovaj 80-godišnjak iz Vranja kod Lupoglava proteklog je tjedna Istarskim domovima zdravlja donirao 200.000 kuna, a ovih je dana isti takav iznos uplatio opatijskoj Thalassotherapiji, piše Glas Istre. Ukupno je dakle donirao 400.000 kuna.

Od prve donacije nabavljen je ultrazvučni aparat za ordinaciju opće medicine u Lupoglavu, a drugi je dio dan Ispostavi Pazin za palijativu i za medicinsko-kemijski laboratorij. Obje donacije uplatio je s pametnog telefona koristeći aplikaciju kojom plaća i sve račune.

“Budući da se stalno spominje, pogotovo svakodnevno u medijima, da najviše ljudi umire od kardioloških bolesti, i zaista je to tako, a Opatija je blizu našim građanima koji koriste usluge Thalassotherapije, kao referentne klinike za kardiologiju, odlučio sam se i za tu donaciju ‘preko’ Učke”, rekao je diplomirani ekonomist, umirovljen već 15 godina.

‘Država ne može bez zdravstva’

Naglasio je da je zdravstvu donirao životnu ušteđevinu koju je isključivo uštedio od svog rada, od uspješnog vođenja firme te da mu od toga nitko ništa nije darovao, niti je išta naslijedio.

Milan je gotovo sav svoj radni vijek (38,5 godina) proveo u Rijeci, u slovenskom osiguravajućem društvu Sava osiguranje, koje je kasnije postalo Triglav osiguranje. Šesnaest je godina bio na rukovodećim mjestima, kao direktor podružnice Rijeka, zatim predsjednik i član uprave društva.

“Zdravstvo je djelatnost koja je pored gospodarstva, poput školstva, znanosti, socijalne skrbi, sporta, kulture, važna društvu, i država ne može funkcionirat bez njih. Tvrdim da je zdravstvo na prvom mjestu, kako kaže naš ministar – ‘zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa’. Zdravstvo ima poteškoća i bez korone, a sada kada je došla korona, zadnjih godina, financijska situacija još je teža i problema ima puno”, pojasnio je svoju odluku da ušteđevinu donira baš zdravstvu, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari