JOŠ LANI PREPJEVAO VJEČNI HIT

Umro Riječanin Bruno Petrali (98), najstariji hrvatski aktivni pjevač

Screenshot YouTube video

U dobi od samo 21 godine počeo je raditi kao spiker na Radio Rijeci, pjevao je više od 7 desetljeća, upamćen je i kao kazališni glumac…

Bruno Petrali preminuo je u 98. godini života nakon više od sedam desetljeća pjevačke karijere.

Mlađi zaljubljenici u glazbu pamtit će ga po pjesmi “Bambina” koju je prošle godine prekrasno prepjevao na talijanskom jeziku. Inače je riječ o pjesmi bivšeg benda Nene Belana “Đavoli”, kojim je u trans 1987. bacio glazbenu scenu cijele tadašnje Jugoslavije.

O Petraliju glazbene enciklopedije kažu da je rođen u Rijeci 1925. godine i da je već 1946., znači u dobi od samo 21, počeo raditi kao spiker na Radio Rijeci a potom i kao glumac u Narodnom kazalištu “Ivan Zajc”.

“Prvi prijenos nogometne utakmice na Radio Rijeci. 1947. godine, odradio je upravo on. Zanimljivo je da je Petralli prvo poluvrijeme prenosio na talijanskom, a drugo na hrvatskom jeziku. Uz to, bio je nogometaš, sportski novinar, glumac i direktor kazališta.”, piše danas Radio Rijeka.

Vremenom se pokazao i kao sportski komentator na Radioteleviziji Kopar.

Njegova glazbena karijera, prema jednima počinje početkom 1950-ih, prema drugima već krajem 1940-ih. Prvu pjesmu objavio mu je Jugoton 1955., a ista zagrebačka diskografska kuća u sljedećih godinu dana izdala mu je još 17 pjesama što je u to doba bio ogroman uspjeh. I tako je počelo i trajalo…

Prošle godine u listopadu Dallas Records objavio je “Bambinu” u izvedbi Bruna Petralija i benda Sarah & The Romans u besprijekornoj maniri davnog festivala Sanremo po čemu je Petrali prije 70-ak godina izvorno i primijećen kao pjevač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari