EU PROJEKTI

Urbana aglomeracija Rijeka: Predstavljena dva završena projekta Općine Lovran

U Općini Lovran predstavljena su dva projekta realizirana u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka – Rekonstrukcija ceste u Poduzetničkoj zoni Lokva u naselju Lovran i Rekonstrukcija brownfiled lokacije u novi Društveni dom u Lovranu.

Ovi EU projekti su financirani putem ITU mehanizma za financijski period 2014.-2020. u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na svečanosti održanoj 30. siječnja u Društvenom domu projekte su predstavili načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Općine Lovran Tihomir Čordašev te voditeljica Odsjeka za provedbu integriranih teritorijalnih ulaganja u Gradu Rijeci Ivana Soža Savić.

Dva plodonosna projekta kao potvrda kvalitetne suradnje u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka.

„Kroz Urbanu aglomeraciju Rijeka osiguravaju se sredstva i provode se projekti na dobrobit stanovnika područja općina i gradova uključenih u Urbanu aglomeraciju i društva u cjelini, a uz potporu EU fondova i podršku načelnika i gradonačelnika uključenih jedinica lokalne samouprave. Radujem se budućoj suradnji za koju prostora ima i u novom financijskom razdoblju“, kazala je voditeljica Soža Savić.

Rekonstrukcija ceste u Poduzetničkoj zoni Lokva je projekt ukupne vrijednost od 1.080.966,46 eura od čega bespovratno 913.416,61 eura. Osnovna namjena uređenja infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Lokve je stvaranje uvjeta za pokretanje ciklusa ulaganja novih poslovnih subjekata. Uređenjem Poslovne zone Lokve prvenstveno su stvoreni uvjeti za: privlačenje investitora, razvoj poduzetništva i povećanje broja zaposlenih.

Rekonstrukcija brownfiled lokacije u novi Društveni dom u Lovranu je EU projekt ukupne vrijednost od 1.363.262.35 eura od čega 1.033.647,07 eura bespovratno. Općina Lovran rekonstruirala je zgradu bivše vojarne koja je stavljena u funkciju za dvadesetak lovranskih kulturno-umjetničkih, sportskih i mnogih drugih udruga i klubova koji su danas razasuti na raznim lokacijama. Uređenjem ovih prostora neprofitabilne organizacije s područja Lovrana dobile su adekvatne uredske prostore te multifunkcionalnu dvoranu za svoje aktivnosti, čime će se omogućiti neometan rad različitih organizacija civilnog društva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari