EU PROJEKTI

Urbana aglomeracija Rijeka: Predstavljena dva završena projekta Općine Lovran

Idi na originalni članak

U Općini Lovran predstavljena su dva projekta realizirana u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka – Rekonstrukcija ceste u Poduzetničkoj zoni Lokva u naselju Lovran i Rekonstrukcija brownfiled lokacije u novi Društveni dom u Lovranu.

Oglas

Ovi EU projekti su financirani putem ITU mehanizma za financijski period 2014.-2020. u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Na svečanosti održanoj 30. siječnja u Društvenom domu projekte su predstavili načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Općine Lovran Tihomir Čordašev te voditeljica Odsjeka za provedbu integriranih teritorijalnih ulaganja u Gradu Rijeci Ivana Soža Savić.

Dva plodonosna projekta kao potvrda kvalitetne suradnje u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka.

„Kroz Urbanu aglomeraciju Rijeka osiguravaju se sredstva i provode se projekti na dobrobit stanovnika područja općina i gradova uključenih u Urbanu aglomeraciju i društva u cjelini, a uz potporu EU fondova i podršku načelnika i gradonačelnika uključenih jedinica lokalne samouprave. Radujem se budućoj suradnji za koju prostora ima i u novom financijskom razdoblju“, kazala je voditeljica Soža Savić.

Rekonstrukcija ceste u Poduzetničkoj zoni Lokva je projekt ukupne vrijednost od 1.080.966,46 eura od čega bespovratno 913.416,61 eura. Osnovna namjena uređenja infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Lokve je stvaranje uvjeta za pokretanje ciklusa ulaganja novih poslovnih subjekata. Uređenjem Poslovne zone Lokve prvenstveno su stvoreni uvjeti za: privlačenje investitora, razvoj poduzetništva i povećanje broja zaposlenih.

Rekonstrukcija brownfiled lokacije u novi Društveni dom u Lovranu je EU projekt ukupne vrijednost od 1.363.262.35 eura od čega 1.033.647,07 eura bespovratno. Općina Lovran rekonstruirala je zgradu bivše vojarne koja je stavljena u funkciju za dvadesetak lovranskih kulturno-umjetničkih, sportskih i mnogih drugih udruga i klubova koji su danas razasuti na raznim lokacijama. Uređenjem ovih prostora neprofitabilne organizacije s područja Lovrana dobile su adekvatne uredske prostore te multifunkcionalnu dvoranu za svoje aktivnosti, čime će se omogućiti neometan rad različitih organizacija civilnog društva.

Exit mobile version